Succesvolle aanbesteding TReNT en Alliander Telecom

Succesvolle aanbesteding verzekert groeiambities TReNT Glasvezel en Alliander Telecom


2-11-2023


In 2020 is met de overname van TReNT door Alliander Corporate Ventures een samenwerking tussen TReNT en Alliander Telecom gestart, gericht op het ontwikkelen en laten groeien van de glasvezelnetwerken van beide organisaties. Het belangrijkste doel hiervan is het ondersteunen van Liander bij de grote toename in ontsluiting van stations en de gewenste digitalisering van het energienetwerk, als gevolg van de energietransitie. Een tweede doel betreft het maximaliseren van de uitnutting van beide netwerken, waarvoor het uitbreiden, upgraden en koppelen van de bestaande netwerken noodzakelijk is. Om deze gezamenlijke doelen en (groei)ambities te realiseren, is dit jaar een Europese aanbesteding in de markt gezet om zo aannemerscapaciteit veilig te stellen.


We zijn verheugd om te melden dat we vanuit deze Europese aanbesteding de aannemers Euronet Infratechniek B.V. en Spinder Kabeltechniek B.V. aan ons hebben kunnen binden. Op 5 oktober vond de feestelijke ondertekening van de raamovereenkomsten plaatst. Samen bouwen we de komende jaren aan één sterk en betrouwbaar glasvezelnetwerk dat de basis vormt voor de digitale infrastructuur van de toekomst.

V.l.n.r. Wouter Schroer (Directeur TReNT Glasvezel), Arif Yami (Directeur Euronet Infratechniek), Jan Postmus (Directeur Spinder Kabeltechniek), Jos Brakband (General Manager Alliander Telecom)     


Met het uitbreiden, upgraden en koppelen van beide netwerken ondersteunen we de energietransitie en streven we naar landelijke dekking om te kunnen voorzien in de toenemende vraag naar betrouwbare connectiviteit uit het bedrijfsleven. Friesland is de eerste regio waar de schop de grond in gaat. Daar zal de nieuwe glasvezelinfrastructuur bijdragen aan het uitbreiden en digitaliseren van het energienetwerk. Maar daarnaast zullen onder andere zorg-, onderwijsinstellingen en utiliteitsbedrijven gebruik kunnen gaan maken van de verbinding van de toekomst.       


Met deze strategische partnership tussen Euronet, Spinder, TReNT en Alliander Telecom bundelen we onze kennis en krachten om de maatschappij nog beter te voorzien van vitale digitale infrastructuur. Ook deze samenwerking zien wij als een bijzondere verbinding. Wij kijken uit naar een positieve en efficiënte samenwerking.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.