Managed Dark Fiber

Managed Dark Fiber: volledige vrijheid over jouw verbinding


Een veilige, rechtstreekse, prive glasvezelverbinding die je zelf belicht: Dark Fiber. Een Dark Fiber verbinding is een exclusieve verbinding tussen twee of meer locaties.


Wat is Dark Fiber?

Dark Fiber is onbelichte glasvezel die je zelf met eigen appratuur belicht. Doordat je zelf de apparatuur kiest, maak je zelf uit welke bandbreedte de verbinding krijgt. Je bepaalt dus zelf wat je met de verbinding doet en welke datastromen je erover laat lopen. Je bent dus niet meer afhankelijk van jouw telecom- of internetprovider, maar baas in eigen huis. Jij - en niemand anders - behoudt de regie over jouw eigen dark fiber verbinding.


Waar komt de term 'Dark' vandaan?

De term ‘Dark Fiber’ klinkt mysterieus, maar eigenlijk omschrijft de term precies waar het om draait. Dark fiber is een onbelicht glasvezelverbinding dat is aangelegd door een netwerkbeheerder, zoals TReNT.

Dit type glasvezel heet ‘dark’, omdat er nog geen transmissieapparatuur op is aangesloten. Zolang er (nog) geen lichtpulsen door de flinterdunne glasvezelstrengen schieten, wordt er geen data verzonden of ontvangen. De lijn blijft onbelicht en is dus ‘dark’.


Volledig gemanaged Dark Fiber

Bij TReNT krijg je een Managed Dark Fiber. Dat betekent dat je geen omkijken hebt naar de fysieke staat van het netwerk, dat wordt voor jou geregeld. Uptime garanties in de vorm van SLA's zijn bij ons vanzelfsprekend. Bij fysieke verbindingsproblemen door bijvoorbeeld graafschade wordt door ons direct actie ondernomen. Daarom is TReNT voor het geval van een calamiteit 24/7 bereikbaar. Ook reconstructies worden door ons uitgevoerd. 


Waarom kiezen voor Dark Fiber?

Dark Fiber van TReNT is te gebruiken als een eigen glasvezelnetwerk. Deze vrijheid geeft jou de mogelijkheid de verbinding in te zetten op een manier zoals jij die wenst. Dit kan een (volledig redundant) bedrijfsnetwerk zijn, consolidatie van systemen en applicaties maar ook een zeer snelle koppeling met jouw (externe) datacenter. Vrijwel alle datacenters in Oost-Nederland zijn op het netwerk van TReNT aangesloten.


Voor wie is Dark Fiber geschikt? 

Of het nu zorg, onderwijs of grootzakelijk betreft, een goede ontsluiting van bedrijfslocatie(s) is vaak een dure en complexe aangelegenheid. Dit resulteert in meerdere netwerken naast elkaar en hoge opslagen voor elke Gb/s extra. Dit kan een belemmering zijn in de ontwikkeling van jouw organisatie. Dark Fiber van TReNT daarentegen is het fundament onder verdere automatisering zonder dat je in beperkingen hoeft te denken. Eén verbinding is voldoende!De voordelen Dark Fiber

 Zeer lage latency

 Netwerkbeschikbaarheid van 99,8% 

 Vast tarief per maand

 Onbeperkte bandbreedte 

 24/7 support

 Veilig (alle data blijft binnen het eigen netwerk)

 Toekomstvaste inrichting van uw netwerk

 Keuzevrijheid

 Klaar voor werken in de cloudIs Dark Fiber beschikbaar op uw locatie?

Ontdek via onze postcodecheck of onze Dark Fiber glasvezelverbindingen beschikbaar zijn op jouw locatie. 


Het Dark Fiber netwerk van TReNT Glasvezel

In 1999 werden de eerste meters van ons netwerk aangelegd. Sindsdien is het hard gegaan en is ons zakelijk glasvezelnetwerk flink gegroeid. Momenteel beschikken wij dan ook over een infrastructuur van ruim 4.000 km. Daarmee zijn wij een belangrijke speler in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel, en Drenthe, maar hebben ook kleine netwerken in Groningen en Utrecht. Bekijk hier ons zakelijk glasvezelnetwerk. 


Wat heeft TReNT te bieden?


Internettoegang

Naast het leveren van Dark Fiber verbindingen tussen bedrijfslocaties en datacenters wordt het zakelijk glasvezelnetwerk van TReNT ook ingezet om locaties op het ethernet platform van NDIX te koppelen, waarmee punt-punt verbindingen via ethernet kunnen worden gerealiseerd. Tevens is een aansluiting op hun digitale marktplaats ook mogelijk waarmee je toegang krijgt tot meer dan 100 ICT-dienstaanbieders. Kijk hier voor de mogelijkheden. 


Beveiliging

Netwerk- en databeveiliging worden steeds belangrijker en zijn voor veel bedrijven een grote uitdaging op ICT-gebied. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een Dark Fiber verbinding als veilige bouwsteen voor hun ICT omgeving. Waarom? Dark Fiber van TReNT is te gebruiken als een eigen glasvezelnetwerk. Bij ons worden de verbindingen niet gedeeld, elke klant heeft zijn eigen lijn. Door de directe point-to-point verbindingen ben jij verzekerd van een exclusieve, stabiele en veilige private verbinding. De randapparatuur staat onder jouw eigen beheer.   


Betrokken en oplossingsgerichte medewerkers

Uiteraard hebben wij een SLA dat voldoet aan de eisen die je mag verwachten van een Dark Fiber verbinding. Bij het beantwoorden van jouw vragen of het oplossen van een storing komt echter meer kijken dan alleen de cijfers van een SLA. Het verschil zit ‘m in de wijze waarop de medewerkers van TReNT hiermee omgaan. Wij zijn gericht op volledige openheid en streven naar een snelle afhandeling. Niet voor niets zijn onze meest tevreden klanten degenen die al eens een storing hebben gehad. Zij hebben immers onze prettige werkwijze persoonlijk in de praktijk ervaren! Door onze compacte en informele organisatie ontstaat een betrokkenheid die je bij de grote telecomproviders niet (meer) vindt. 

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.