Onze impact

Onze impact


De digitale transitie voltrekt zich in een adembenemend tempo. Technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar snel op en geven samen vorm aan onze digitale toekomst. Deze digitalisering stelt steeds hogere eisen aan de infrastructuur. Applicaties en data worden steeds vaker ondergebracht in de cloud en moeten altijd en overal benaderbaar zijn. Het internet verbindt alles met alles. En 5G-technologie ondersteunt toepassingen in de zorg, landbouw en mobiliteit. Daarom zijn betrouwbare vaste en mobiele netwerken belangrijk. Met onze slimme, open en toegankelijke digitale infrastructuur dragen we bij aan een welvarende digitale samenleving.


Toonaangevende aanbieder van digitale infrastructuur

Voor de systemen, netwerken en installaties die onze samenleving draaiende houden (energie, watermanagement en telecom) is het van cruciaal belang om 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel te zijn. Deze ecosystemen borgen immers onze veiligheid, economie en gezondheid. Betrouwbare connectiviteit is hierbij cruciaal. Met ons hoogwaardig glasvezelnetwerk inclusief serviceorganisatie biedt TReNT connectiviteit op het hoogste niveau (stabiel, hoge beschikbaarheid, volledig schaalbaar, persoonlijke communicatie en maatwerk) en dragen wij bij aan een geoliede digitale samenleving, die klaar is voor de toekomst.


Kritieke digitale infrastructuur: cyberveiligheid

Vrijwel alle (vitale) processen en systemen in Nederland zijn gedigitaliseerd. Dat maakt Nederland kwetsbaar voor digitale aanvallen en maakt cyberweerbaarheid een topprioriteit. Met onze dark fiber verbindingen beschikken organisaties over hun eigen glasvezelinfrastructuur; geen gedeeld gebruik van capaciteit, geen invloed van het onveilige internet. Ook de netwerkapparatuur (actieve laag voor belichting en routering) staat onder eigen beheer van de klantorganisatie. Hierdoor hebben klanten volledige controle op de prestaties van het fysieke bedrijfsnetwerk. Doordat je als klant zelf volledige controle hebt, maak je strategische keuzes rondom het inrichten, beheren en beveiligen van het netwerk zelf. 


De vrijheid om te kiezen

Onze visie is een open netwerk waarbij infrastructuur en IT-diensten gescheiden zijn. Onze klanten hebben dan ook de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Ook bepalen zij zelf de bandbreedte van de verbinding. Hierdoor kunnen zij hun keuzes aanpassen in lijn met veranderingen in hun bedrijfsvoering.


Netwerk volledig in Nederlandse publieke handen

Onderwijs, zorg, waterschappen, energiebedrijven, je moet er niet aan denken dat de netwerken van deze vitale instanties uitvallen. Bij veel van deze organisaties groeit het besef dat hun cruciaal dataverkeer loopt over netwerken van partijen die wel of niet in buitenlandse handen zijn en hun eigen belangen hebben. De afhankelijkheid is groot en met de vele recente voorbeelden van cyberdreiging en de digitale ontwrichting die daar gevolg van kan zijn, groeit de vraag naar onafhankelijke Nederlandse partijen. Wij pakken, samen met onze aandeelhouder Alliander, onze rol hierin.


Een stevig digitaal fundament waarop samenleving en economie kunnen groeien

We leven in een digitale samenleving

Digitale informatietechnologie is inmiddels doorgedrongen in de hele samenleving. We leven dan ook in een digitale samenleving, waarin elk aspect van ons leven sterk wordt beïnvloed door digitalisering: onze communicatie en sociale contacten, de manier waarop we werken en leren, hoe we onze gezondheid op peil houden en hoe we deelnemen aan de politiek en de economie.

Energietransitie en digitalisering gaan hand in hand

Naast de digitale transitie is tevens de energietransitie in volle gang en dat brengt uitdagingen met zich mee. De flinke groei van het aantal zonne- en windparken, datacenters en energie-intensieve sectoren zoals de glastuinbouw, vragen steeds meer van ons energienetwerk. Energienetwerken staan niet meer op zichzelf. Digitalisering is essentieel voor het netwerkbeheer van de toekomst en hard nodig om veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt te faciliteren. Daarvoor is óók een goede (telecom-)infrastructuur noodzakelijk.


Aansluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk?

Middels onze postcodecheck kun je snel en eenvoudig controleren of het mogelijk is om één of meerdere vestigingen aan te sluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.