Transport & Logistiek

Snel schakelen is een vereiste


Goederen te laat geleverd? Geen bijgewerkte planning en voorraden? Vrachtwagenchauffeurs die de beschikbaarheid van laad- en losplaatsen niet meer kunnen checken via het intelligente transportsysteem (ITS). Dit is de grootste nachtmerrie voor transport- en logistieke bedrijven. Stiptheid, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn van cruciaal belang. Het hele logistieke proces moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Een complexe uitdaging, waarbij connectiviteit een bedrijfskritische factor speelt. 


Eerste stappen richting zelforganiserende logistiek

Automatisering en robotisering rukken op in de logistieke sector. Als straks alles is uitgerust met sensoren – van infrastructuur tot voertuigen en de pakketten daarin – biedt dat enorme mogelijkheden. Weg, water, spoor en lucht kunnen dan een naadloos verbonden logistiek systeem vormen dat efficiënter is, nieuwe bedrijvigheid creëert en de uitstoot van CO₂ aanzienlijk terugdringt.

Voorbeeld: de traditionele routeplanning vooraf van ritten met vrachtwagens of bestelbussen wordt steeds vaker vervangen door een dynamische planning, die op basis van realtime informatie doorlopend kan wijzigen. Niet de planner of chauffeur kiest de meest logische route, maar de pakketten die zijn uitgerust met sensoren en communiceren met intelligente zelflerende systemen. 


Big data is big business

De logistieke sector loopt, in vergelijking met andere sectoren, voorop als het aankomt op data. Alles wordt geregistreerd, zowel tijdens transport als in het magazijn. Zo hebben transport- en logistieke bedrijven data over de locatie van voertuigen, de routes, activiteiten, voorraden, mutaties en nog heel veel meer. Vooralsnog wordt deze data vooral ingezet om klanten te informeren en processen te optimaliseren. Logistieke bedrijven zetten deze data echter steeds vaker in als verdienmodel. Bijvoorbeeld door het doen van voorspellende analyses die een onderscheidend vermogen en betere rendementen opleveren.


E-commerce 

De balans tussen online en fysieke verkoop verschuift naar online. Consumenten zijn gewend geraakt aan online winkelen. De ontwikkelingen in de E-commerce branche komen hierdoor in een stroomversnelling. Het gaat bijvoorbeeld over autonome bezorging, smart sensors, hybride fulfillment en blockchain tracking om snellere bezorgtijden te bewerkstelligen. 

Dat betrouwbare en snelle connectiviteit cruciaal is binnen de sector, is duidelijk. Dark fiber glasvezelverbindingen zorgen voor een stabiel, constant te bereiken netwerk wat zorgt voor het up-and-running houden van de cruciale systemen.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.