Over TReNT

Over TReNT


Twinning Research Network Twente (TReNT Glasvezel) is in 1999 opgericht door Stichting TReNT, voortgekomen vanuit OostNL en Universiteit Twente, om invulling te geven aan de groeiende behoefte in Oost-Nederland aan betaalbare bandbreedte in de vorm van glasvezelverbindingen. De Stichting had dan ook het doel om een regionale diensten-onafhankelijke ICT-glasvezelinfrastructuur te realiseren die ter beschikking werd gesteld aan (zorg- en kennis)instellingen en bedrijven met grote datastromen. In ruim 20 jaar heeft de Stichting een regionale ICT-infrastructuur van ruim 2.000 kilometer gecreëerd, in stand gehouden, beheerd en geexploiteerd.  


Overname Alliander

Per januari 2020 is TReNT overgenomen door Alliander. Met deze overname is ook op de lange termijn de beschikbaarheid van een veilig publiek netwerk in Nederland verzekerd en kunnen we gebieds- en netwerkuitbreidingen voorzetten. Deze gewenste groei is alleen mogelijk met grote investeringen, waarvoor nu een strategisch sterke en kapitaalkrachtige partner is gevonden. Tevens heeft TReNT door de overname haar glasvezelnetwerk kunnen uitbreiden en beschikt nu ook over een glasvezelnetwerk in o.a. Flevoland, Friesland en Noord-Holland. Aansluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk?

Middels onze postcodecheck kunt u snel en eenvoudig controleren of het mogelijk is om één of meerdere vestigingen aan te sluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.