Maximale betrouwbaarheid én flexibiliteit

Maximale betrouwbaarheid én flexibiliteit voor scholengemeenschap Het Stedelijk

20-3-2023

Lesmateriaal dat via de digitale weg beschikbaar wordt gemaakt, een digitaal begeleidingssysteem voor vraaggericht onderwijs en mobile devices. Op Het Stedelijk is er een ongekende toename van digitalisering. Daarnaast vertrouwen leerlingen vandaag de dag op de beschikbaarheid van een snelle internettoegang voor Kijk- en Luistertoetsen (Cito) en online lessen via Google Meet bij langdurige afwezigheid. Het Stedelijk was op die transitie voorbereid aangezien zij ruim 20 jaar geleden al kozen voor dark fiber glasvezelverbindingen als fundament voor hun ICT-infrastructuur.

Het Stedelijk is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met acht locaties in Enschede. Circa 550 medewerkers staan borg voor sterk effectief en inclusief onderwijs voor 3.300 leerlingen. Din Zwan (Hoofd Automatisering) en Niels Brockmeier (medewerker ICT) vertellen over de rol van ICT in het onderwijs: “Onze maatschappij verandert in hoog tempo. We gebruiken andere vormen van communicatie en gebruiken (vooral) het internet voor het opzoeken van informatie. Als scholengemeenschap hebben we een belangrijke taak om onze leerlingen op deze ontwikkelingen in de maatschappij voor te bereiden. We passen ons onderwijs daar dan ook op aan. Hierbij ligt de focus op het inzetten van ICT ten behoeve van kwalitatief goed en attractief onderwijs.”

“Daarnaast zijn wij in 2021 geaccrediteerd als Google Reference School. Hiermee hebben we de erkenning gekregen voor onze positieve manier waarop we “digitaal toekomstgericht” onderwijs (vorm)geven met behulp van Google-technologie. Het is ook één van de redenen waarom wij nog meer “verdigitaliseren”. Alles bij ons gaat online.”

“Naast het onderwijs digitaliseert onze interne organisatie ook steeds verder. Al deze ontwikkelingen vragen om een ICT-infrastructuur die veilig, betrouwbaar, toegankelijk en van hoge kwaliteit is. En dat in de vraag naar bandbreedte kan voorzien, nu en in de toekomst. Via TReNT hebben we dit kunnen realiseren. ”

Om de jarenlange samenwerking tussen Het Stedelijk en TReNT te vieren heeft het ICT-team van de scholengemeenschap een canvas ontvangen met daarop een weergave van hun glasvezelnetwerk.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.