Onze impact

Zo doen we dat!

De digitale transitie voltrekt zich in een adembenemend tempo. Technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar snel op en geven samen vorm aan onze digitale toekomst.

De digitale samenleving

Digitale informatietechnologie is inmiddels doorgedrongen in de hele samenleving. We leven dan ook in een digitale samenleving, waarin elk aspect van ons leven sterk wordt beïnvloed door digitalisering: onze communicatie en sociale contacten, de manier waarop we werken en leren, hoe we onze gezondheid op peil houden en hoe we deelnemen aan de politiek en de economie.

Digitalisering van sectoren

  • industrie (bijvoorbeeld slimme robots);
  • zorg (bijvoorbeeld hartbewaking op afstand);
  • energie (bijvoorbeeld besparing door digitale regelaars);
  • mobiliteit (bijvoorbeeld digitale vrachtbrieven).

Het fundament voor een veilige, betrouwbare en toekomstvaste ICT-omgeving

De digitalisering stelt steeds hogere eisen aan de infrastructuur. Data wordt steeds vaker opgeslagen in de cloud. Data moet altijd en overal toegankelijk zijn. Het internet verbindt alles met alles. En 5G-technologie ondersteunt toepassingen in de zorg, landbouw en mobiliteit. Daarom zijn betrouwbare vaste en mobiele netwerken belangrijk. Met onze slimme, open en toegankelijke digitale infrastructuur dragen we bij aan een welvarende digitale samenleving.

Energietransitie

Naast de digitale transitie is tevens de energietransitie in volle gang en dat brengt uitdagingen met zich mee. De flinke groei van het aantal zonne- en windparken, datacenters en energie-intensieve sectoren zoals de glastuinbouw, vragen steeds meer van ons energienetwerk.

Energienetwerken staan niet meer op zichzelf. Digitalisering is essentieel voor het netwerkbeheer van de toekomst en hard nodig om veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt te faciliteren. Daarvoor is óók een goede (telecom-)infrastructuur noodzakelijk.

De vrijheid om te kiezen

Onze visie is een open netwerk waarbij infrastructuur en IT-diensten gescheiden zijn. U bepaalt dus zelf van welke leveranciers en diensten u gebruik maakt. Ook bepaalt u zelf de bandbreedte van de verbinding. Hierdoor kunt u uw keuzes aanpassen in lijn met veranderingen in uw bedrijfsvoering. Tevens krijgt u bij TReNT een eigen glasvezel. Hierdoor heeft u de complete controle en vrijheid; opschalen is geen probleem.

Wat heeft TReNT bereikt?

Twinning Research Network Twente (TReNT) is in 1999 opgericht om deze principes vorm te geven. Toentertijd een grensverleggende visie. Vandaag de dag heeft dit unieke model zijn succes bewezen doordat ruim 600 klanten (800 aangesloten organisaties met meer dan 2200 aansluitingen/vestigingen) gebruik maken van onze infrastructuur. Dit zijn ziekenhuizen, zorginstellingen, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en (internationaal opererende) bedrijven. Maar ook de grote telecomproviders (Vodafone, T-Mobile, Tele2) zijn klant. In Oost-Nederland wordt zelfs meer dan 40% van het mobiele verkeer door deze providers afgehandeld over het netwerk van TReNT.

Wij investeren in de grond 

Zo worden al onze baten aangewend voor uitbreiding van ons zakelijk glasvezelnetwerk of stimulering van ICT-ontwikkelingen. Zo hebben wij voor bijna 50 miljoen euro zakelijk glasvezel aangelegd. 

TReNT beschikt inmiddels over een zakelijk glasvezelnetwerk van ruim 4.000 km in Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel en Drenthe. 


Aansluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk?

Middels onze postcodecheck kunt u snel en eenvoudig controleren of het mogelijk is om één of meerdere vestigingen aan te sluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.