Onze impact

Een stevig digitaal fundament waarop samenleving en economie kunnen groeien

De digitale transitie voltrekt zich in een adembenemend tempo. Technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar snel op en geven samen vorm aan onze digitale toekomst.

We leven in een digitale samenleving

Digitale informatietechnologie is inmiddels doorgedrongen in de hele samenleving. We leven dan ook in een digitale samenleving, waarin elk aspect van ons leven sterk wordt beïnvloed door digitalisering: onze communicatie en sociale contacten, de manier waarop we werken en leren, hoe we onze gezondheid op peil houden en hoe we deelnemen aan de politiek en de economie.

Digitalisering van sectoren

  • industrie (slimme robots);
  • zorg (hartbewaking op afstand);
  • onderwijs (hybride onderwijs en blended learnnig);
  • energie (besparing door digitale regelaars);
  • transport (bijvoorbeeld digitale vrachtbrieven).

Deze digitalisering stelt steeds hogere eisen aan de infrastructuur. Applicaties en data wordt steeds vaker ondergebracht in de cloud en moeten altijd en overal beanderbaar zijn. Het internet verbindt alles met alles. En 5G-technologie ondersteunt toepassingen in de zorg, landbouw en mobiliteit. Daarom zijn betrouwbare vaste en mobiele netwerken belangrijk. Met onze slimme, open en toegankelijke digitale infrastructuur dragen we bij aan een welvarende digitale samenleving.

Energietransitie en digitalisering gaan hand in hand

Naast de digitale transitie is tevens de energietransitie in volle gang en dat brengt uitdagingen met zich mee. De flinke groei van het aantal zonne- en windparken, datacenters en energie-intensieve sectoren zoals de glastuinbouw, vragen steeds meer van ons energienetwerk. Energienetwerken staan niet meer op zichzelf. Digitalisering is essentieel voor het netwerkbeheer van de toekomst en hard nodig om veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt te faciliteren. Daarvoor is óók een goede (telecom-)infrastructuur noodzakelijk.


Onze impact


Toonaangevende aanbieder van digitale infrastructuur 01.
Voor de systemen, netwerken en installaties die onze samenleving draaiende houden (energie, watermanagement en telecom) is het van cruciaal belang om 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel te zijn. Deze ecosystemen borgen immers onze veiligheid, economie en gezondheid. Betrouwbare connectiviteit is hierbij cruciaal. Met ons hoogwaardige glasvezelnetwerk inclusief serviceorganisatie biedt TReNT connectiviteit op het hoogste niveau (stabiel, hoge beschikbaarheid, volledig schaalbaar, persoonlijke communicatie en maatwerk); draagt TReNT bij aan een geoliede digitale samenleving, die klaar is voor de toekomst.
Kritieke digitale infrastructuur 02.
Vrijwel alle (vitale) systemen en processen in Nederland digitaal. Dat maakt Nederland kwetsbaar voor digitale aanvallen en maakt cyberweerbaarheid een topprioriteit. Met dark fiber verbindingen van TReNT beschikken organisaties over hun eigen glasvezel infrastructuur; geen gedeeld gebruik van capaciteit, geen invloed van het onveilige internet. Ook de netwerkapparatuur (actieve laag voor belichting en routering) staat onder eigen beheer van de klantorganisatie. Hierdoor hebben klanten volledige controle op de prestaties van het fysieke bedrijfsnetwerk.
Kies zelf uw diensten en leveranciers 03.
De visie van TReNT op de inzet van glasvezel is vervat in het open breedband model, waarbij de onderliggende infrastructuur (TReNT) en IT-diensten (providers) “hard” gescheiden worden (TReNT kent geen verdienmodel op diensten). Klanten van TReNT zijn vrij om (IP-)diensten en aanbieders van die diensten te kiezen. Ook bepalen zij zelf de bandbreedte van de verbinding en de verdeling daarvan over gewenste toepassingen. Daarmee kunnen ze inspelen op veranderende eisen van bedrijfsactiviteiten aan de inrichting van de netwerk-infrastructuur.
Netwerk volledig in Nederlandse publieke handen 04.
Onderwijs, zorg, waterschappen, energiebedrijven, je moet er niet aan denken dat de netwerken van deze vitale instanties uitvallen. Bij veel van deze organisaties groeit het besef dat hun cruciaal dataverkeer loopt over netwerken van partijen die wel of niet in buitenlandse handen zijn en hun eigen belangen hebben. De afhankelijkheid is groot en met de vele recente voorbeelden van cyberdreiging en de digitale ontwrichting die daar gevolg van kan zijn, groeit de vraag naar onafhankelijke Nederlandse partijen. Wij pakken onze rol hierin.
Een flexibele betrokken en betrouwbare partner 05.
Alliander is de enige aandeelhouder van TReNT. Dit unieke non-profit karakter werkt door in de manier waarop we met onze klanten omgaan. We houden van korte lijnen, de menselijke maat staat altijd voorop. Omdat we een selectieve groep klanten bedienen, hebben we alle tijd en aandacht voor onze klanten zodat we niet alleen leverancier zijn, maar ook een partner die meedenkt en vooruit kijkt.
Betrokken en oplossingsgerichte medewerkers 06.
Bij het beantwoorden van vragen of het oplossen van een storing komt meer kijken dan alleen de cijfers van een SLA. Het verschil zit ‘m in de wijze waarop de medewerkers van TReNT hiermee omgaan. Wij zijn gericht op volledige openheid en streven naar een snelle afhandeling. Niet voor niets zijn onze meest tevreden klanten degenen die al eens een storing hebben gehad. Zij hebben immers onze prettige werkwijze persoonlijk in de praktijk ervaren. Door onze compacte en informele organisatie ontstaat een betrokkenheid die u bij de grote telecomproviders niet (meer) vindt.


Aansluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk?

Middels onze postcodecheck kunt u snel en eenvoudig controleren of het mogelijk is om één of meerdere vestigingen aan te sluiten op ons zakelijk glasvezelnetwerk.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.