Snelle en betrouwbare dark fiber-ring voor ziekenhuis Gelderse Vallei

Snelle en betrouwbare dark fiber-ring voor ziekenhuis Gelderse Vallei

7-1-2022

Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert continu in de verdere ontwikkeling van het digitale ziekenhuis met als doel om het werk te vergemakkelijken en de zorg voor patiënten te verbeteren. Zo wordt er gestreefd naar volledige papierloze werkprocessen zodat ZGV een compleet digitaal ziekenhuis wordt en de zorgverleners rondom de patiënt steeds beter kunnen samenwerken met een uitstekende informatievoorziening. Daarnaast kiest het ziekenhuis er ook nadrukkelijk voor om de traditionele zorg daar waar mogelijk om te zetten naar digitale zorg.

Dit alles vereist betrouwbare en flexibele IT-infrastructuur. Ziekenhuis Gelderse Vallei (2.600 medewerkers en bijna 180 medisch specialisten) heeft hierop geanticipeerd en een contract met TReNT ondertekend voor de aanleg en het beheer van digitale infrastructuur.

Volledig redundante dark fiber ring

Het ziekenhuis in Ede, alle kantoorlocaties en de poliklieken in Veenendaal en Barneveld worden in een volledig redundante dark fiber-ring van circa 75 kilometer glasvezel ontsloten. Het is het zevende ziekenhuis dat voor TReNT kiest. Rijnstate, Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuisgroep Twente, SKB Winterswijk, Slingeland en Radboudumc gingen het Edese ziekenhuis al voor.

Een diëtist en verpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei bespreken de voedingsinname van een patiënt aan de hand van de digitale voedingslijst (Foto: Gelderse Vallei).


Hoge eisen gezondheidszorg

De keuze voor TReNT is gebaseerd op een paar factoren. Naast het kostenplaatje was security een belangrijk punt. Als zorginstantie moet het ziekenhuis er zeker van zijn dat er bijvoorbeeld geen patiëntinformatie lekt. Het feit dat het ondergronds aangelegde glasvezelnetwerk van TReNT veilig is en het ziekenhuis daar complete controle over heeft, heeft bijgedragen aan de keuze voor TReNT. De redundantie van het netwerk zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid en continuïteit gewaarborgd is.

TReNT maakt voor alle verbindingen voor het ziekenhuis gebruik van haar eigen glasvezelnetwerk. Daarnaast zijn de dark fiber verbindingen van en naar de locaties zo kort mogelijk aangelegd waarbij rekening is gehouden met lage latency op de lijnen. Hierdoor kan het ziekenhuis eenvoudige belichtingsapparatuur gebruiken. De lage latency is tevens belangrijk voor diverse applicaties, zoals het EPD.

TReNT goed vertegenwoordigd in Foodvalley

TReNT heeft de laatste jaren fors ingezet om in Foodvalley meerdere bedrijven en organisaties aan zich te binden door het overnemen van netwerken (BT A12) en gerichte marketing en sponsoring (o.a. lokale volleybalclub TweeVV). Hier plukt TReNT nu de vruchten van: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Vilente, Xantion, Eriks en Hoogendam Interiors zijn de afgelopen maanden toegevoegd aan de klantenlijst.

Verwachte oplevering van de dark fiber-ring voor Ziekenhuis Gelderse Vallei is in Q2/2022.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.