We zijn op zoek naar een nieuwe collega

Vacature - Sales Consultant

[Vacature is gesloten]

Technologie is niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Ga jij jezelf hiervoor inzetten? Wij zoeken een Sales Consultant die onze klanten uitdaagt om samen na te denken over innovatieve bedrijfsvoering en de digitale transitie. Ben jij daarnaast communicatief sterk, analytisch ingesteld én klantgericht met oog voor resultaat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Sales Consultant ben jij onderdeel van het salesteam van TReNT Glasvezel. De zakelijke markt staat primair in de strategie van TReNT Glasvezel: wij willen onze (potentiele) klanten kennis laten maken met de mogelijkheden van de toekomst!

Bij ons gaan gesprekken bij klanten over veilige glasvezelverbindingen, ons servicemodel, leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid. Naast het uitvoeren van de sales zijn onze Sales Consultants adviseurs op het gebied van connectiviteit en veiligheid van bedrijfsnetwerken. Daarin zijn wij voor de klant een betrouwbare gesprekspartner.


Wat ga je doen?

Als Sales Consultant ben jij zelfstandig verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties en het werven van nieuwe klanten in het werkgebied van Alliander. Dit betekent dat jij klantgesprekken op verschillende niveaus voert, en met jouw salesvaardigheden onze connectiviteit oplossingen succesvol in de markt zet. J bent geheel verantwoordelijk voor je eigen klantenkring en stelt dus zelf jouw eigen verkoopplannen op en voert deze uit. Je zult voornamelijk werkzaam zijn in het segment non-for-profit; overheden, zorg, onderwijs en enkele NGO’s (woningcorporaties, waterschappen, enz.)

Naast het directe contact met prospecten ga je ook aan de slag met het onderhouden van bestaande klantrelaties. Je herkent nieuwe saleskansen en blijft altijd met de klant meedenken. Zo realiseer jij een omzetverhoging én optimaliseer jij de klanttevredenheid.

Jouw werkzaamheden bestaan verder o.a. uit:

 • Het werven van nieuwe klanten door middel van gerichte acquisitie;
 • Het opstellen en formuleren van ambitieuze omzetdoelstellingen;
 • Het verzamelen en verwerken van markt- en klantinformatie;
 • Het geven van presentaties bij potentiele klanten;
 • Een eigen accountplan opstellen;
 • Actief bijdragen aan teamactiviteiten en kennisdeling (concurrentie en ideeën)

 

Hoe pas jij in het team?

Jij kijkt met een scherpe blik naar de markt en het is voor jou duidelijk dat elk prospect weer anders is. Hier speel jij dan ook goed op in. Verder ben je een echte teamspeler die het beste uit zichzelf en zijn/haar collega’s haalt en het enorm leuk vindt om klantwensen te vertalen naar concrete acquisitie. Jouw netwerk is groot en met jouw communicatieve vaardigheden weet jij je omgeving elke dag weer te enthousiasmeren en inspireren.

Verder heb jij:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal 5-10 jaar werkervaring;
 • Goede commerciële en communicatieve eigenschappen;
 • Bij voorkeur ervaring in een telecom, infra of IT omgeving in een soortgelijke functie met aantoonbare resultaten en successen;
 • Capaciteiten om een gesprekspartner te zijn op niveau van management en directie;
 • Zelfstarter, initiatiefnemer die gelooft in persoonlijk ondernemerschap in een collegiale omgeving


Wat bieden we jou?

TReNT Glasvezel kent een prima salaris met meer dan marktconforme arbeidsvoorwaardenregeling. Concreet:

 • Een dienstverband (40 uur) met marktconform salaris
 • Afhankelijk van de ondernemingsresultaten een bonus van maximaal een 13e en 14e maand
 • Een leaseauto
 • Een uitstekende pensioenregeling bij het grootste pensioenfonds van Nederland
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden
 • Een geweldige collegiale werksfeer


Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij het salesteam van TReNT Glasvezel, de B2B glasvezelprovider van Oost-Nederland. Voortgekomen uit de Universiteit Twente en OostNL leveren we een dark-fiber netwerk voor aansprekende klanten in de B2B markt. We zijn een eigenwijs middelgroot bedrijf met  20 medewerkers met een professionele en informele werksfeer. Service en kwaliteit staan voorop. Initiatief nemen, zelfontplooiing en meedenken zijn bij ons een tweede natuur.  Inmiddels zijn we onderdeel geworden van Alliander Corporate Ventures B.V. de investeringsmaatschappij van Alliander NV.


Solliciteren

Solliciteren bij ons is heel eenvoudig. Stuur jouw CV én motivatie naar been@trentglasvezel.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Wald Been via 053 711 41 00 of mail naar been@trentglasvezel.nl.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanmelding, u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.