Redundante verbindingen naar datacenters Serverius en ITB2

Volledig redundante verbindingen naar datacenters Serverius en ITB2 in Apeldoorn

14 september 2020

TReNT Glasvezel breidt haar glasvezelnetwerk verder uit in Apeldoorn, waardoor zowel datacenter Serverius als ITB2 volledig redundant aangesloten wordt op ons glasvezelnetwerk. Onze klanten in Apeldoorn en omstreken kunnen we hierdoor dubbele garanties voor continuïteit bieden.

Redundante route

Gebruikers van de datacenters kunnen kiezen voor een volledig redundante verbinding van TReNT: de aansluiting komt langs twee gescheiden routes binnen. In geval van onverwachte uitval van de bestaande verbinding(en), zorgt de redundante ring voor het in stand houden van de verbinding via een alternatieve route.

De ontsluiting van ITBdoor TReNT biedt gebruikers bovendien een kortere route naar Apeldoorn. Waar voorheen de redundante verbinding via Twello liep, wordt er nu een rechtstreekse route door het centrum van Apeldoorn gerealiseerd. Datacenter Serverius was slechts enkelzijdig aangesloten op ons netwerk en krijgt nu dus een redundante invoering erbij.

Aanleiding voor deze nieuwe infrastructuur in Apeldoorn is o.a. het aansluiten van een aantal spanningsstations van onze aandeelhouder Alliander en het leveren van een dark fiber verbinding aan het bedrijf Fiber Operator. TReNT beschikt nu over diverse kleinere en grotere glasvezelringen in Apeldoorn, die via vier verschillende routes Apeldoorn weer verlaten (richting Barneveld, Beekbergen, Twello en Vaassen).

---------------------------------

Serverius

Serverius is een colocatie- en connectiviteitsleverancier met een breed scala aan diensten op het gebied van connectiviteit, IP protection en colocatie. Sinds de oprichting in 2010 richt het bedrijf zich primair op het leveren en ontwikkelen van geavanceerde diensten.

Meer informatie op: www.serverius.net

ITB

ITB2 Datacenters is een aanbieder van colocatie diensten in Nederland. Het bedrijf richt zich met duurzaam ontwikkelde datacenters op Financials, Corporate organisaties, overheden, MKB en internet service providers. ITB2 Datacenters heeft op dit moment een Tier II datacenter in Deventer (sinds 2007) en een high end Tier III/IV datacenter in Apeldoorn (sinds 2013). 

Meer informatie op: www.itb-kwadraat.nl

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.