TReNT tekent samenwerkingsovereenkomst met Qterra

TReNT tekent samenwerkingsovereenkomst met Qterra

21-9-2021

TReNT Glasvezel heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met bodemadviseur Qterra. Dit betekent dat Qterra ons vanaf nu adviseert en begeleidt bij de werkvoorbereiding ten aanzien van werken in (verontreinigde) grond.

De samenwerking is vorig jaar gestart als pilot. Tijdens deze pilotperiode hebben Qterra en enkele projectleiders van TReNT intensief samengewerkt om de juiste stappen in een duidelijk werkproces te definiëren. Zo is er enerzijds gekeken naar de functionaliteiten van de Qterra-applicaties en het werkproces er omheen. Anderzijds heeft Qterra deze pilotperiode aangegrepen om inzage te krijgen in de aard en de omvang van onze (graaf)werkzaamheden. Met deze input heeft Qterra haar applicaties verder ontwikkeld, waardoor het nu staat als een huis. Hierdoor kunnen wij, samen met onze aannemers, het graafproces versnellen en vereenvoudigen. Deze efficiëntieslag zorgt er tevens voor dat we sneller kunnen opleveren aan klanten. 

v.l.n.r. Hans Janssen, Commercieel Manager Qterra en Tom Brinks, Manager Operations

Snel advies om veilig te graven

Jaarlijks geeft TReNT circa 300 unieke graafbewegingen (projecten) in uitvoering, t.b.v. onderhoud aan oude infra, nieuwe aanleg en verglazingsprojecten. De omvang van de graafbewegingen verschilt van een handhole plaatsen tot graafbewegingen van enkele honderden meters tot, in sommige gevallen, tientallen kilometers. Tijdens deze graafwerkzaamheden kan er mogelijk sprake zijn van ‘verontreinigde grond’. De grond is verontreinigd omdat er bijvoorbeeld vroeger een chemisch bedrijf stond, of omdat er een spoor lag waarover gevaarlijke stoffen zijn vervoerd. Dit kan gevaarlijk zijn voor de graafploegen die in deze grond glasvezel moeten aanleggen. Daarom is er altijd eerst bodemonderzoek nodig.

Qterra ondersteunt ons, middels een geautomatiseerde tool, in de classificering van de bodem. Bij een groot deel van de ingegeven graaflocaties wordt door de applicatie direct een volledig geautomatiseerd vooronderzoek conform de NEN 5725 met een veiligheidsadvies gegeneerd. Bij situaties waarbij de applicatie niet direct een eenduidige conclusie kan trekken, wordt het project binnen een aantal dagen handmatig beoordeeld door een medewerker van Qterra. Mocht blijken dat de aanwezige of geleverde bodeminformatie niet voldoende is om de bodemkwaliteit vast te stellen, is een verkennend (fysiek) bodemonderzoek noodzakelijk. Het verkennend bodemonderzoek wordt dan uitgevoerd door een BRL gecertificeerd milieuadviesbureau.

Hans Janssen, Commercieel Manager Qterra: “Onze organisatie kan nog veel leren van TReNT, daarom zijn we zo blij met dit contract. Als nieuw bedrijf (Qterra is na 7 jaar bodemdesk losgeweekt van Liander per 1-1-2020) willen we ontdekken waar onze klanten blij van worden. Het leren luisteren werkte in deze verkeringstijd (pilot) heel goed, we hebben daadwerkelijk enkele IT aanpassingen kunnen doorvoeren die uit de koker van TReNT zijn gekomen en ook op de vrije markt inzetbaar zijn. Dat maakt onze samenwerking bijzonder, naast het feit dat er een persoonlijke “Klik” is. We hopen nog jaren samen te mogen samenwerken.” 

Erik Flederus, Projectleider TReNT: “Het feit dat we écht sparringpartners van elkaar waren tijdens de pilotperiode, draagt bij aan het succes van onze samenwerking. Qterra heeft gekeken hoe ze ons, als klant, het beste kunnen faciliteren. Daarnaast heeft Qterra zelf IT’ers in dienst, wat het bedrijf zeer flexibel maakt. Dus ondanks dat je dit project onder “ICT” kan scharen, is het wonderbaarlijk goed verlopen.”

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.