TReNT realiseert cityring in Zwolle

TReNT realiseert cityring in Zwolle

Enkele maanden geleden werd het al aangekondigd, maar nu is het dan zover; TReNT heeft een Cityring van ruim 20 kilometer in Zwolle gerealiseerd. Sinds vorige maand zijn de lege buizen die TReNT van Tele2 heeft overgenomen geheel van glasvezel voorzien.

Organisaties uit Zwolle hebben nu de mogelijkheid te profteren van “eigen” glasvezelinfrastructuur: stabiel, veilig, schaalbaar en dus toekomstvast. Onder de eerste toetreders bevinden zich bestaande klanten (regionale grootmacht KroeseWevers door overname LENS accountants) en nieuwe klanten (callcenter Teleperformance).  

Ringstructuur

Deze draagt bij aan hoge beschikbaarheid van bedrijfsnetwerken: inregelen automatische omroutering tussen op de ring aangesloten locaties. Bijkomend voordeel van “de ringstructuur” zit in het laagdrempelig “uitbreken op bedrijventerreinen”. In dat kader start TReNT een haalbaarheids-studie met de intentie tot fijnmazige verglazing op bedrijventerreinen te komen; daarmee breedbandig perspectief voor het Zwolse MKB (“snel internet”).

Cloud werken: aansluiting datacenter Equinix

Door het aantakken van genoemd datacenter op de “Cityring” biedt TReNT haar klanten de mogelijkheid data & applicaties in een - eigen - “Cloud” te plaatsen:

  • hoge beschikbaarheid externe omgeving (Disaster & Recovery)
  • schaalvoordelen (kosteneffectief)
  • geen vertraging door hoge bandbreedtes

Connectiviteit met de buitenwereld: digitale marktplaats NDIX

In het datacenter van wereld-marktleider Equinix wordt het meest omvattende aanbod van digitale diensten in Nederland ontsloten: presence van een van de meer dan 70 knooppunten die de Nederlands-Duitse-Internet-Exchange ((NDIX) inmiddels omvat. Met meer dan 100 gerenommeerde ICT-aanbieders en met koppelingen op de Cloud omgevingen van Microsoft, Google en Amazon in de Randstad.

Het “digitale marktplaats concept” is uiterst flexibel, aangezien het af te nemen dienstenpakket op ieder moment kan worden aangepast/uitgebreid. Op de webportal van digitale marktplaats NDIX wordt dagelijks door klanten een veelheid van koppelingen met providers aangevraagd (VLAN); denk bijvoorbeeld aan een combinatie van internet, telefonie en back-up diensten.

Zwolle als opstap naar Noord-Oost Nederland

De “Cityring in Zwolle” is zeker niet het eindstation; het is een tussenstap in de verdergaande verglazing van Noord-Oost Nederland. Die ambitie heeft TReNT inmiddels vormgegeven door flink te investeren in een eigen glasvezelnetwerk in (de nabijheid van) Groningen, dat op afzienbare termijn onderdeel gaat uitmaken van de Footprint in Overijssel en Gelderland.   
 

Ontdek de mogelijkheden voor u

We vertellen u graag wat TReNT kan betekenen voor uw organisatie.
Neem contact met ons op via: 

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.