TReNT is Security Verified door ICT Institute

TReNT is Security Verified door ICT Institute

Gegevens van onze klanten zijn in veilige handen bij TReNT 

Informatiebeveiliging is een essentieel en continu aandachtspunt binnen TReNT. Daarom hebben we passende maatregelen genomen om de gegevens van onze klanten te beveiligingen en om misbruik daarvan te voorkomen. Om vast te stellen of deze maatregelen passend én effectief zijn, is onze beveiliging extern getoetst volgens het ‘Security Verified’-principe. Dit is een open onafhankelijke norm, vergelijkbaar met ISO 27001. Op 10 maart 2022 heeft TReNT de certificeringsaudit succesvol doorlopen en afgerond met het certificaat ‘Security Verified’ van het ICT Institute.

Certificeringsproces

Het ICT Institute gebruikt een checklist om te beoordelen of een organisatie een effectief Information Security Management System (ISMS) heeft. TReNT heeft deze checklist succesvol doorlopen en voldoet dan ook ruimschoots aan de norm van Seucrity Verified.  

Conclusie van de auditors

De auditors schreven in hun eindrapportage: “De directie en Informatiebeveiliging & Privacy-team van TReNT begrijpen goed wat een ISMS moet doen en de hoofdstructuur is goed ontworpen. Daarmee neemt TReNT de benodigde maatregelen om ervoor te zorgen dat klantdata veilig en beschermd blijven".

‘Klantdata zijn veilig’ bij TReNT

Edo Jansen, IT & Security Manager bij TReNT Glasvezel, vertelt waarom dit een belangrijke stap is voor TReNT: “Om de continuïteit en veiligheid van onze dienstverlening te garanderen is het noodzakelijk dat er security en privacy richtlijnen zijn opgesteld en worden nageleefd. Hiervoor zijn ons beveiligingsbeleid en onze bedrijfsprocessen geactualiseerd, medewerkers getraind, dilemma’s besproken en oplossingen geïmplementeerd. Door deze onafhankelijke review is onze beveiliging nu ook extern getoetst en de kwaliteit vastgesteld. Dat heeft geresulteerd in het behalen van het certificaat. Gegevens van onze klanten zijn in veilige handen – en dat is wel zo’n fijn idee!”.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.