TReNT Glasvezel neemt glasvezelnetwerk BT A12 over

TReNT Glasvezel neemt glasvezelnetwerk BT A12 over

23 december 2019  

TReNT Glasvezel, leverancier van zakelijk glasvezel uit Enschede, heeft het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein BT A12 in Ede overgenomen. Verkopende partij is Vereniging Bedrijventerrein A12 Ede. Beide organisaties zijn verheugd deze deal te hebben kunnen sluiten, om daarmee de levering van diensten over glasvezel voor de toekomst te borgen. Afgelopen dinsdag, 17 december, is de overeenkomst ondertekend.


v.l.n.r. Wald Been (directeur TReNT Glasvezel), Peter Bakker (voorzitter vereniging BT A12), Marten Kreeft (vice-voorzitter vereniging BT A12), Art Achterberg (penningmeester vereniging BT A12), Ellen van den Bos (parkmanager vereniging BT A12), Erik Flederus (projectleider TReNT Glasvezel), Ewout Naafs (business development, TReNT Glasvezel), Iwe Welker (accountmanager TReNT Glasvezel)


Vereniging BT A12 heeft in 2009 bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Aanleiding: realisatie van collectieve camerabeveiliging op het bedrijventerrein. Door de glasvezelinfrastructuur ruim uit te leggen konden bij de ondernemersvereniging aangesloten bedrijven tegen marginale meerkosten worden aangesloten. Momenteel wordt het glasvezelnetwerk door een kleine 40 organisaties gebruikt om te voorzien in diensten als internet, telefonie en Cloud; al dan niet op basis van rechtstreekse koppelingen met het datacenter van BIT te Ede.  

Met TReNT heeft de ondernemersvereniging een professionele, regionaal verankerde partij in huis gehaald, gespecialiseerd in de exploitatie van glasvezelnetwerken op basis van een hoogwaardige SLA. Met haar Open Breedband Model stelt TReNT de ondernemers in staat zélf te bepalen van welke provider(s) zij gebruik maken: inkoppeling op het landelijke ethernet platform van digitale marktplaats NDIX.  

TReNT start met een ‘ombouwoperatie’ om het glasvezelnetwerk op te werken tot haar hoge kwaliteitsstandaard. Naast een kwaliteitsimpuls gaat de snelheid significant omhoog. Gedachte daarachter is dat beschikbare bandbreedte de ontwikkeling en levering van ICT-diensten niet in de weg mag staan.

Voor TReNT is de aanwinst van glasvezelnetwerk BT A12 een goede aanvulling op haar reeds bestaande infrastructuur in Oost-Nederland en Ede in het bijzonder.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.