Toekomstvast netwerk verhoogt flexibiliteit accountantskantoor KroeseWevers

Toekomstvast netwerk verhoogt flexibiliteit accountantskantoor KroeseWevers

30-9-2021

Als je ons netwerk bekijkt dan concentreert zich dat voornamelijk in Gelderland en Overijssel, maar wanneer je iets uitzoomt ontdek je ook een stuk netwerk in Groningen. Dit noordelijk netwerk biedt naast mogelijkheden voor nieuwe bedrijven en instellingen in Groningen ook kansen voor onze bestaande klanten.

Eén van deze klanten is accountantskantoor KroeseWevers. Met vestigingen in Deventer, Doetinchem, Emmen, Enschede, Oldenzaal, Raalte en Zwolle is het een belangrijke adviseur op gebied van accountancy, belastingen, bedrijfsovernames- en financieringen, personeel & salaris en subsidies voor veel ondernemers in met name Noord- en Oost-Nederland. Door een overname begin 2021 is het bedrijf uitgebreid met een vestiging in Groningen.

Veilige en snelle verbindingen tussen locaties KroeseWevers

Aangezien TReNT vier locaties van het accountantskantoor voorziet van een dark fiber glasvezelverbinding (en één locatie van een ethernetverbinding), kwam al snel het verzoek vanuit KroeseWevers om ook de nieuwe locatie in Groningen op te nemen in hun bedrijfsnetwerk. Door onze aanwezig in Groningen was dit geen probleem en direct een mooie aanleiding om ons netwerk in deze Hanzestad uit te breiden.

TReNT voorziet KroeseWevers binnenkort van een dedicated ethernetverbinding tussen hun locatie in Groningen en de centrale omgeving in datacenter Equinix (EN1). Daarmee is KroeseWevers in staat naar eigen inzicht beeld, spraak en data tussen bedrijfsonderdelen en met de centrale omgeving uit te wisselen. Genoemde toepassingen kunnen nooit met elkaar conflicteren wegens grote beschikbare bandbreedte (1 Gb/s dedicated) en het configureren van digitale kanalen (VLAN per toepassing).  

KroeseWevers over ontwikkelingen in de accountancy

Dat een veilige en betrouwbare verbinding noodzakelijk is voor KroeseWevers, blijkt wel uit het feit dat de accountancywereld in beweging is. Van geautomatiseerde processen en big data tot nieuwe privacyregels en online accounting.

“Binnen KroeseWevers is de verdergaande digitalisering van processen één van de grootste ontwikkelingen”, vertelt Friso Postma, ICT Adviseur bij KroeseWevers. “Wijzigingen in applicatie A hebben effect op een situatie in applicatie B etc. Waarbij niet alleen medewerkers van KroeseWevers een rol spelen, maar ook onze cliënten. Zo is het ondertekenproces geheel gedigitaliseerd: zowel het ondertekenen van documenten door accountant en cliënt als het automatisch doorsturen naar uitvragende partijen en opslag in het digitale cliëntdossier. De verwerking van deze (persoonlijke) gegevens dient veilig en betrouwbaar verwerkt te worden. Een toekomstvaste, slimme en veilige digitale infrastructuur is dan ook een must. TReNT biedt dit met haar glasvezelverbindingen”.

Meedenkend

De samenwerking tussen beide partijen is ontstaan in 2005 toen TReNT de locatie van KroeseWevers in Enschede mocht voorzien van glasvezel. “Al die jaren ervaar ik de samenwerking met TReNT als zeer prettig doordat er op een ontspannen wijze over lastige vraagstukken actief wordt meegedacht. Daarbij beperkt men zich niet tot de meest voor de hand liggende (eigen) oplossingen”, aldus Friso.

Meer informatie over KroeseWevers: kroesewevers.nl

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.