Sponsorproject: Symfonio

Medewerkersinitiatieven

Klein gebaar, groot plezier.

7-7-2022

TReNT ondersteunt, stimuleert en sponsort op verschillende manieren sport-, culturele - en maatschappelijke initiatieven. Ook ieder personeelslid wordt jaarlijks in staat gesteld om voor € 500,00 een zelfgekozen (goed) doel te sponsoren. Dit kan de lokale sportclub zijn, maar ook een liefdadigheidsinstelling of evenement. Collega Erik Flederus sponsort dit jaar Symfonio.

Symfonio staat voor biologische authentieke Afrikaanse gewassen. Het bedrijf zet zich in om biologische Afrikaanse gewassen zoals fonio, baobab en tijgernoten in Europa te promoten. Hierbij ligt de nadruk op het scheppen van een eigen bestaanszekerheid voor vrouwen op het Afrikaanse platteland. Zo begeleidt Symfonio coöperaties van vrouwen in o.a. Burkina Faso die zorgen voor de teelt van de gewassen. Om er zelf van te eten én via Symfonio te verkopen aan Nederlandse natuurvoedingswinkels.

Solange pakt uit met een lekker lunch gemaakt met fonio

Als tegenprestatie van de sponsoring heeft Solange Domaye, CEO van Symfonio, ons uitgenodigd voor een overheerlijke lunch om ons kennis te laten maken met Fonio. Dit werd aangevuld met een biologisch haantje van Poppe Braam van DID-IT.

Poppe Braam vertelt enthousiast over zijn biologische landbouw

Maar voordat we konden aanschuiven, kregen we een rondleiding over de biologische boerderij van Poppe Braam. Zo staan in een open potstal op zijn boerderij een aantal jonge stiertjes van het ras Jersey in het stro i.p.v. dat ze na enkele weken na hun geboorte worden geslacht. De bedoeling is dat ze later worden grootgebracht op landgoed Eyckenstein om na enkele jaren exclusief biologisch Jersey vlees te kunnen leveren. Ook heeft hij een zogenaamde ‘Kippenkar’, een verplaatsbare stal. Deze kipkar wordt minimaal één keer per week verplaatst naar een vers stuk gras, zodat het bodemleven in optimale conditie blijft.

Kijk voor meer informatie over Symfonio op: symfonio.bio

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.