Overname TReNT Glasvezel door Alliander

Overname TReNT Glasvezel door Alliander

9 januari 2020

Onze aandeelhouder, de Stichting TRENT, heeft overeenstemming bereikt met Alliander (Alliander Corporate Ventures BV) om haar aandelenpakket TReNT Glasvezel over te dragen. Door deze overname door Alliander, met haar publieke aandeelhouders, is ook op de lange termijn de beschikbaarheid van een veilig publiek netwerk in Nederland verzekerd.   

Het bestuur van de Stichting TRENT is verheugd dat Alliander de continuïteit en beschikbaarheid van het essentiële en hoogwaardige TReNT glasvezelnetwerk voor haar 550 zakelijke klanten met meer dan 2.000 aansluitingen waarborgt. Met de overname kunnen gebieds- en netwerkuitbreidingen worden voortgezet. Deze gewenste groei is alleen mogelijk met grote investeringen, waarvoor nu een strategisch sterke en kapitaalkrachtige partner is gevonden.

Stichtingsvoorzitter Job Klaasen: “We hebben TReNT vaak één van de best bewaarde geheimen in Twente genoemd. Niet bij iedereen bekend, maar voor iedereen die gebruik maakt van telecom, heel belangrijk. Zo loopt bijvoorbeeld ook 40% van het mobiele verkeer in Oost Nederland over ons glasvezelnet. Met de overname door Alliander, met haar publieke aandeelhouders, is de beschikbaarheid van een veilig publiek netwerk ook op lange termijn in Nederland verzekerd. Onze klanten kunnen blijvend meeprofiteren van de expertise en slagkracht van de nieuwe eigenaar.” 

De activiteiten en de naam TReNT worden voorgezet vanuit Enschede. De huidige directeur Wald Been en de 16 medewerkers blijven bij TReNT werkzaam. Ook in de toekomst zullen klanten, partners en overige relaties daarom ongewijzigd van de dienstverlening gebruik kunnen blijven maken.  

Alliander ontwikkelt en beheert energienetten in Nederland. Met de aankoop van TReNT krijgt Alliander de beschikking over een eigen telecom infrastructuur in Oost Nederland. Alliander en TReNT hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.