Ondernemers BT A12 succesvol overgezet op het glasvezelnetwerk van TReNT

Ondernemers BT A12 succesvol overgezet op het glasvezelnetwerk van TReNT

28 oktober 2020

Eind 2019 heeft TReNT Glasvezel het glasvezelnetwerk op het bedrijventerrein A12 in Ede van de ondernemersvereniging overgenomen. Na een geslaagde ombouwoperatie, waarbij het bestaande netwerk van een upgrade is voorzien, zijn deze maand vrijwel alle locaties van de ondernemers succesvol naar de professionele standaard van TReNT overgezet.

De “ombouw” omvatte de volgende zaken:

  • Creëren van een lokaal digitaal knooppunt: straatkast met hoogwaardige voorzieningen op het gebied van toegangscontrole en maintenance van fysieke componenten. Op het digitale knooppunt zijn ca. 35 locaties van ondernemers aangesloten;
  • Upgrade van bestaande backbones in de zin van het vervangen van alle uitkoppelpunten (sealen);
  • Parallel opbouwen van verbindingen naar locaties van ondernemers om uitval bij omzetting (oud naar nieuw netwerk) tot een minimum te beperken (mogelijkheid tot “roll back”)
  • Digitalisering van het netwerk in het geografische informatiesysteem, Cocon. 

Resultaat: een optimaal werkend en toekomstbestendig glasvezelnetwerk, in lijn met de premium SLA van TReNT.

Erik Flederus (Projectleider) en Ewout Naafs (Business Developer) van TReNT Glasvezel kijken tevreden terug op dit mooie en leerzame dossier: “Het slagen van dit complexe project is mede te danken aan de inzet van onze samenwerkingspartners NKM (aannemer), Bandwidth Partners (vorige netwerkbeheerder) alsmede Ondernemersvereniging BT A12. Ondanks dat de corona-periode ons voor flinke uitdagingen heeft gesteld, zijn we er samen in geslaagd om een soepele overgang naar het vernieuwde glasvezelnetwerk te realiseren.” 

En met succes, getuige een van de vele positieve reacties van de ondernemers:

“Bedankt voor de nette oplevering en dat jullie ervoor gezorgd hebben dat er geen downtijd is geweest.”

door Marcel Lourens van ICT Concept (ICT-partner van Noord West Nederland Agenturen)

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.