Klant aan het woord: ZGT

Klant aan het woord: ZGT

De gezondheidszorg staat voor een flinke uitdaging door de stijgende en complexere zorgvraag én de invloed van informatietechnologie. Hierbij speelt een veilige ICT-infrastructuur een cruciale rol. Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heeft hierop geanticipeerd door gebruik te maken van het glasvezelnetwerk van TReNT Glasvezel.

Gehele ICT-landschap moderniseren

ZGT is een algemeen opleidingsziekenhuis dat, vanuit twee locaties (Almelo en Hengelo), een breed zorgpakket biedt voor de Twentse patiënt. Ruim 3.200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten zich dag en nacht in voor de beste zorg en dienstverlening aan de patiënten van het ziekenhuis. Tijdens de fusie in 1998 werd voor het eerst gesproken over een dark fiber verbinding. “Wij wisten toen ook dat er in toekomst steeds meer gevraagd zou worden van ons bedrijfsnetwerk door het gebruik van nieuwe technologieën”, vertellen Freddy Bekken (Manager ICT) en Daniël Pierik (Senior Server/Netwerk beheerder).

24/7 werkende infrastructuur onmisbaar

Tussen de twee locaties van het ziekenhuis en het datacenter van Equinix in Enschede ligt een dark fiber glasvezelring van TReNT. Alle locaties zijn redundant aangesloten met volledig fysiek gescheiden tracés in een ring, waardoor het ziekenhuis 24/7 over een werkende infrastructuur beschikt. Equinix fungeert als koppelvlak naar andere partijen zoals MST en ZorgNetOost.

Een hoge beschikbaarheid van het netwerk is nodig omdat ZGT onder andere gebruik maakt van een elektronisch patiëntendossier (EPD). “In een EPD registreren onze medewerkers en zorgprofessionals medische gegevens van patiënten, zoals diagnoses, onderzoeksresultaten en behandelplannen”, vertelt Freddy. “Het is enorm belangrijk dat onze zorgverleners van beide locaties 24/7 over de juiste informatie beschikken. Met de dark fiber verbindingen van TReNT zijn wij verzekerd van een betrouwbaar, snel en stabiel netwerk. Zo kunnen onze zorgverleners en patiënten erop vertrouwen dat de medische gegevens altijd beschikbaar en actueel zijn."  

“Geen verbinding betekent voor ons een split brain.”

door Freddy Bekken (Manager ICT) en Daniël Pierik (Senior Server/Netwerk beheerder)

Toekomstgericht ZGT

“Op dit moment hebben wij een bandbreedte van 20 Gigabit/s tussen beide ziekenhuizen, dat is nu ruim voldoende. Als de datastromen toenemen, zoals verwacht, kunnen wij probleemloos opschalen naar hogere bandbreedtes. Die schaalbaarheid zorgt voor toekomstbestendigheid”, zegt Daniël. “Wij hebben dan ook bewust voor dark fiber gekozen omdat het ons veel vrijheid biedt.  

ZGT over TReNT

“ZGT en TReNT hebben weinig contact met elkaar”, vertelt Daniël. “Dat vind ik een bijzonder goed teken. Waarom? Omdat wij nooit problemen ondervinden. Daarnaast hebben wij eigenlijk nooit last van onderbrekingen door onderhoud”, geeft Freddy aan. Ook al zijn de verbindingen redundant aangelegd; het is nooit prettig als er één verbinding wordt onderbroken. Je loopt voor je gevoel toch gevaar.

“Mochten we elkaar wel nodig hebben dan is het een kwestie van een belletje/mailtje en je krijgt direct een antwoord. Je merkt aan alles dat TReNT het uiterste doet om de klanttevredenheid hoog te houden.”


Lees de hele klantcase

Wij vertellen u graag meer over deze case en helpen u met uw uitdagingen op het gebied van connectiviteit .

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.