Explosievere vraag naar connectiviteit door digitalisering

De drijvende kracht achter de explosieve vraag naar connectiviteit is digitalisering

De vraag naar snelle zakelijke glasvezelverbindingen neemt explosief toe in Nederland. Dat komt doordat steeds meer organisaties hun ICT vanuit de cloud betrekken en de digitale transformatie. Niet alleen is de netwerkverbinding in alle gevallen van cruciaal belang, ook stellen deze veranderingen hogere eisen aan de stabiliteit én de veiligheid van de netwerkverbinding. Klanten van TReNT Glasvezel vertrouwen voor deze ultrasnelle verbindingen op ons toekomstbestendige glasvezelnetwerk.

Eisen aan het netwerk

De digitalisering is in tal van sectoren zichtbaar. Denk aan digitale leermiddelen in het onderwijs, domotica die ouderen zorg op afstand biedt en smart city-projecten. Digitale transformatie is de realiteit van nu. Ook de opmars van cloud computing draagt bij tot de aanwas van het dataverkeer. Door deze ontwikkelingen groeit de behoefte aan een sterk fundament, in de vorm van een solide netwerk dat meegroeit met de databehoefte. Het netwerk van TReNT is optimaal toegerust om aan de stijgende vraag naar bandbreedte te voldoen. TReNT levert namelijk dark fiber glasvezelverbindingen. Dit is een onbelichte glasvezel die klanten zelf met hun eigen apparatuur belicht. Organisaties bepalen dus zelf wat de bandbreedte wordt.

NovoServe realiseert een 100 Gb/s verbinding via het netwerk van TReNT

Eén van onze klanten die het maximale uit haar verbinding haalt is NovoServe, een internationale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt en verhuist dan ook naar een groter kantoorpand in Enschede. Met de verhuizing naar Enschede maakt NovoServe een bewuste keuze dichterbij de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion te zitten. “We zijn altijd op zoek naar technisch talent. Op beide scholen zitten veel jongens en meiden met een liefde voor techniek en we willen ze helpen deze liefde groter te maken”, aldus Herke Plantenga, eigenaar van NovoServe.

Omdat NovoServe een ring door Nederland met 100 Gb/s heeft liggen, was het de perfecte gelegenheid om ook haar nieuwe kantoor op deze snelheid aan te sluiten. “Een verbinding van 100 Gb/s is voor regulier kantoorgebruik een overkill, maar NovoServe wil meer dan regulier kantoorgebruik. We willen Augmented Reality en Robotica kunnen ontwikkelen om daarmee onze servers te beheren in de toekomst. Ongelimiteerde bandbreedte geeft ons de vrijheid om ons voor te bereiden op deze toekomstige ICT-behoeften en -ontwikkelingen.

NovoServe heeft gekozen voor een dark fiber glasvezelverbinding van TReNT om deze 100 Gb/s verbinding te realiseren. "De uitgebreide kennis van TReNT over dark fiber glasvezel maakt ze de beste partner voor ons. Met hun kennis en onze visie, gaan we iets heel gaafs creëren", zegt Plantenga. 

Over NovoServe

NovoServe is een internationale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider opgericht in 2015 en gevestigd in Enschede. Het bedrijf richt zich op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat, waaronder dedicated servers, virtuele servers (VPS-hosting), managed services, en meer. Het bedrijf beheert momenteel 5.000 dedicated (fysieke) servers en heeft aan uplink capaciteit van 5 Terabit in Nederland. NovoServe is een private equity-ondersteund bedrijf dat zich richt op verdere internationale expansie in en buiten Europa.

Meer informatie over NovoServe: novoserve.com

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.