Aannemers over TReNT

TReNT Glasvezel bestond in 2019 20 jaar en dat werd gevierd met o.a. een jubileummagazine. Het artikel met onze aannemers Siers Groep, NKM en BAM leest u hier.  

Aannemers over TReNT

‘Het is een sympathiek bedrijf’

Als dark fiber eenmaal in de grond ligt, biedt het veel voordelen voor de gebruiker. Maar voor het zover is moeten er trottoirs open worden gebroken, langs en onder wegen worden gegraven of geboord. Er worden buizen gelegd, waar glasvezelkabels doorheen worden geblazen en handholes geplaatst om al die haardunne vezels te verbinden en te verdelen. Een klus voor specialisten. Drie experts aan het woord.

Hugo van Dam van Siers Groep, Russell Crye van NKM en Dirk Slot van BAM Infra Telecom wroeten beroepshalve, althans figuurlijk, in de Hollandse bodem. Hun dagelijkse werk is namelijk het managen van de talrijke projecten in ons land waar glasvezel wordt aangelegd: naar woningen, instellingen en bedrijven. Ook TReNT behoort tot de opdrachtgevers. Een bijzondere opdrachtgever zo blijkt uit een tafelgesprek met de drie aannemers.

Snel schakelen

BAM Infra Telecom en NKM zijn al nagenoeg vanaf de start van TReNT actief voor de dark fiber-specialist. Siers vanaf 2004. Hugo van Dam: “TReNT is een opdrachtgever die niet de grootste maar de beste wil zijn met een grote mate van kwaliteit. Ze hechten veel belang aan goede communicatie en korte lijnen. Snel schakelen met elkaar is typisch voor TReNT, net als snel problemen oplossen. Een voorbeeld: als er een vraag is kunnen onze mensen direct bellen met de projectleiders van TReNT. Daarin zijn ze echt  anders.” Russell Crye is gecharmeerd van de opstelling van TReNT naar de relaties. “Het is een sympathiek bedrijf en ze  zijn ‘down to earth’. Ze zijn niet traditioneel en ik vind dat ze gezien hun propositie en doelgroep op een juiste manier commercie bedrijven. Dat gaat ze goed af want ze scoren hoog als het gaat om hun kwaliteit en klanttevredenheid. En daar moeten wij als partner in de keten ook onze bijdrage aan leveren.”

Bijzondere positie

Uiteindelijk zal een situatie ontstaan dat ons land volledig verglaasd is. Maar dat betekent niet dat de drie heren werkeloos moeten toekijken. Dirk Slot: “Het netwerk zal natuurlijk onderhouden moeten worden. Als er een ergens een glasvezelkabel breekt dan moeten wij dat repareren. En wat je uiteraard altijd blijft houden zijn wijzigingen en reconstructies. Bovendien krijgen klanten andere inzichten of moet een tweede netwerk worden aangelegd op een bedrijventerrein. Die zakelijke markt blijft dus.” TReNT neemt in de zakelijke markt een bijzondere positie in, vervolgt Slot. “Niet alleen door de kwaliteit en de communicatie, maar ook door hun ontstaansgeschiedenis: de stichting, de eigen gebruikersraad. Dat zijn toch allemaal heel  opvallende dingen. Het zit in het karakter van het bedrijf. Het is een oprecht bedrijf met mensen die dat ook uitstralen.” Maar, constateren de drie aannemers:  het is ook een commercieel bedrijf. “Je kunt het misschien niet een traditioneel commercieel bedrijf noemen, maar de verkoop van de propositie bepaalt wel het succes van een bedrijf. TReNT biedt diensten aan die ze waar kunnen maken en daarbij zijn wij een schakel”, zegt Russell Crye.

Verder lezen?

Klik hier om het hele artikel te lezen

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.