TReNT wint aanbesteding van de gemeente Lingewaard

TReNT wint aanbesteding van de gemeente Lingewaard

17-12-2021

TReNT gaat een dark fiber glasvezelverbinding realiseren tussen de gemeentehuizen van Lingewaard en Overbetuwe. Vorige maand heeft TReNT de aanbesteding daarvan gewonnen.

Ontwikkelingen in de ICT samenwerking

De digitale dienstverlening naar de inwoners van gemeente Lingewaard (46.000 inwoners) en gemeente Overbetuwe (47.000 inwoners) is en wordt steeds belangrijker. Hiervoor is een stabiel en innovatief ICT-landschap nodig. Om dit te waarborgen zijn de gemeenten in 2020 een ICT-samenwerking aangegaan. Onderdeel van deze samenwerking is een gezamenlijk ICT-landschap met een goed ingerichte redundantie. Daarom een uitvraag naar een veilige verbinding tussen gemeente Overbetuwe en gemeente Lingewaard. De verbinding die TReNT gaat leveren, zal onderdeel gaan uitmaken van een grotere dark fiber ring.

Waarom TReNT

De gemeenten hechten veel waarde aan optimale beschikbaarheid, maximale bandbreedte en veiligheid van het netwerk. TReNT kan dit leveren.

Lenie van der Horst, Teammanager Informatievoorziening gemeente Lingewaard, is uiterst content met de uitkomst van de aanbesteding: “TReNT staat bekend als een betrouwbare leverancier. En afspraak is afspraak is voor ons erg belangrijk.”

Ook Marco ten Böhmer, Informatiemanager bij gemeente Lingewaard kijkt uit naar de samenwerking: “De verbinding die TReNT gaat leveren tussen Elst en Bemmel is een mooi stuk netwerk waarin kwaliteit en veiligheid geborgd zijn.”

De officiële ondertekening van het contract tussen gemeente Lingewaard en TReNT Glasvezel vond via Teams plaats. 

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.