InteraktContour ontvangt donatie voor fietslabyrint

InteraktContour ontvangt donatie voor fietslabyrint van collega Martijn

15-2-2021

Vorige week heeft collega Martijn Mooi een cheque overhandigd aan de dagbesteding van InteraktContour in Wezep. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een fietslabyrint waarmee op een hometrainer een virtuele route kan worden gefietst. Cliënten en medewerkers zijn heel blij met deze donatie. “We sparen namelijk al een tijd voor een fietslabyrint”, vertelt Manon Tempert, Senior Begeleider.

Een fietslabyrint maakt bewegen leuker 
Trainen op een bewegingsapparaat saai? Niet met het fietslabyrint! Een fietslabyrint is een beeldscherm dat je voor een home- of bewegingstrainer plaatst. Via het scherm volg je dan een van de vele virtuele fietsroutes. Je kunt kiezen waar je wilt fietsen. Zo heb je de mogelijkheid om steeds een nieuwe omgeving te verkennen. Misschien blijf je lekker in Nederland op de Veluwe, maar cliënten kunnen ook al fietsend een stad in het buitenland verkennen. Wat dacht je van New York, Stockholm of Budapest?  

Beweging is goed voor de hersenfuncties 
Manon is begeleidster bij de dagbesteding van InteraktContour in Wezep, waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel werken aan persoonlijke doelen om hun zelfredzaamheid te vergroten. “Voor mensen met hersenletsel is beweging belangrijk. Het is goed voor de hersenfuncties en verbetert hun vitaliteit en conditie. Het fietslabyrint motiveert om te bewegen, en maakt het leuker. Mensen fietsen bijvoorbeeld door hun oude woonplaats of fietsen door een stad waar zij ooit eens zijn geweest. We moeten nog even doorsparen en hopen met de verkoop van onze eigengemaakte producten zoals kaarten, schietsjoelbakken en tekstborden binnenkort het resterende bedrag bij elkaar hebben.” vertelt Manon. 

TReNT Glasvezel brengt de aanschaf een stuk dichterbij 
Iedere werknemer mag jaarlijks namens TReNT €500 schenken aan een goed doel naar keuze. Martijn: “Mijn vader werkt als vrijwilliger bij de dagbesteding van InteraktContour en tipte mij over het fietslabyrint dat cliënten zo graag willen hebben. Dus ik hoefde niet lang na te denken waar ik dit jaar aan zou schenken. Toen ik de lijst zag hangen met wat zij hadden gespaard, hebben we nog wat extra gegeven zodat het fietslabyrint hopelijk binnenkort kan worden gekocht”.

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.