InterDC ontsluit al haar datacenters via glasvezel van TReNT

TReNT voorziet alle locaties van InterDC van een redundante glasvezelverbinding

2-2-2021

In 2019 nam InterDC al een datacenter uit Hengelo over. In de laatste weken van 2020 kwam daar nog een overname bij: de datacenters van Novoserve in Enschede en Doetinchem. InterDC is daarmee één van de grootste datacenter-exploitanten van Oost-Nederland geworden met vier datacenters in haar portfolio. Alle datacenters liggen in de regio Twente en Achterhoek. TReNT voorziet al deze (nieuwe) locaties van een redundante glasvezelverbinding. 

Alternatief voor internationale datacenter-giganten

Roland Kamphuis, CEO van InterDC: “Met deze laatste overname kunnen wij als regionale partij voldoende tegengas blijven geven aan de internationale datacenter-giganten. Wij bieden hiermee een alternatief voor regionale ondernemers, die niet willen dat hun data naar Amerika gaat. Want daar kan de data worden ingezien door externe partijen. In Nederland mag dat niet zomaar.”

InterDC kiest TReNT voor backbone

Het datacenter heeft gekozen voor glasvezelverbindingen van TReNT als backbone voor haar netwerk. TReNT heeft de datacenters in Hengelo en Enschede redundant met elkaar verbonden via een dark fiber-ring. Ook het datacenter in Doetinchem is volledig redundant ontsloten.

“Onze connectiviteit moet ‘future proof’ zijn. Met de dark fiber-verbindingen van TReNT hebben we de snelheid van de verbindingen tussen onze datacenters zelf in de hand en kunnen we onbeperkt groeien. Daarbij is de continuïteit van ons dataverkeer gegarandeerd”, aldus Roland. “Daarnaast is het fijn om samen te werken met een bedrijf met dezelfde Twentse nuchterheid.

Snelle connectiviteit

Dat InterDC de datacenters van Novoserve heeft overgenomen is ook voor TReNT goed nieuws. Zo hebben diverse klanten van ons uit de regio's Doetinchem en Enschede hun apparatuur ondergebracht in deze datacenters. Daarnaast heeft onze partner NDIX een PoP-locatie in het datacenter in Doetinchem waar meerdere klanten op aangesloten zijn. Met deze overname kunnen we, samen met InterDC, onze klanten blijven voorzien van hoogwaardige, toekomstbestendige connectiviteit.

Over InterDC

InterDC is operationeel sinds juli 2011 en richt zich voornamelijk op bedrijven in regio Oost-Nederland, ook als uitwijkdatacenter of twin datacenter. Het bedrijf is in het trotse bezit van zowel een ISO 27001- als een NEN7510-certificering. InterDC datacenters zijn net-neutraal, wat inhoudt dat iedere telecom-/carrier-/netwerkprovider zich in de datacenters mag vestigen. Klanten kunnen zelf hun provider kiezen bij afname van een van de diensten. Alle datacenters zijn Tier3, dit houdt onder andere in dat alle voorzieningen N+1 zijn uitgevoerd. Daarnaast biedt InterDC een zeer hoge uptime-garantie (99,982). De belangrijkste diensten van InterDC zijn het aanbieden van dataruimte, colocatie en IaaS (infrastructure-as-a-service).

Kijk voor meer informatie op: www.interdc.nl

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.