Nieuws

Volledig redundante verbindingen naar datacenters Serverius en ITB2 in Apeldoorn
TReNT Glasvezel breidt haar glasvezelnetwerk verder uit in Apeldoorn, waardoor zowel datacenter Serverius als ITB2 volledig redundant aangesloten wordt op ons glasvezelnetwerk. Onze klanten in Apeldoorn kunnen we hierdoor dubbele garanties voor continuïteit bieden.
Van Backpacker naar Trashpacker
Wat begon met een ‘clean-up’ op een strand in Zuidoost-Azië, groeide voor Hengeloër Tijmen Sissing uit tot een wereldwijde beweging en een organisatie genaamd Trashpackers. Van het opruimen van stranden met locals, tot plastic afval reduceren bij bedrijven en educatie op scholen over plastic afval in de natuur. Tijmen begon als backpacker en is nu Trashpacker: samen met duizenden anderen. Twee collega's steunen dit initiatief middels het inzetten van hun persoonlijke sponsorbedrag. 
Start aanleg glasvezel op bedrijventerreinen Rijssen
Nu steeds meer ondernemers afhankelijk zijn van internet moet een snelle en betrouwbare internetverbinding voor ieder bedrijf betaalbaar zijn. Daarom hebben NDIX, Connectium en Fiber Direct de handen ineengeslagen. Samen voorzien zij twee industrieterreinen in Rijssen van glasvezel: De Mors en Plaagslagen. Goed nieuws dus voor alle ondernemers op deze terreinen; hét netwerk voor nu en de toekomst komt eraan.
Belang van continuïteit
De allerhoogste prioriteit ligt op dit moment bij de volksgezondheid. De mensen in vitale beroepen zijn van cruciaal belang in de aanpak van deze crisis. Wij willen hen, binnen onze invloedssfeer, op elke mogelijke manier ondersteunen. Zo zijn onze glasvezelververbindingen letterlijk de levenslijn voor organisaties in de vitale sectoren, waaronder zorginstellingen, transportbedrijven, overheden, scholen en aanbieders van telecomdiensten. Het is belangrijker dan ooit dat ons netwerk stabiel blijft. Onze prioriteit ligt dan ook bij het waarborgen van de beschikbaarheid en continuïteit van onze digitale infrastructuur.
Maatregelen coronavirus
We hoeven er niet omheen te draaien. De impact van het coronavirus raakt ons allemaal. Aangezien we de gezondheid van onze medewerkers, klanten en relaties het belangrijkst vinden, nemen we geen enkel risico. Op basis daarvan voelen we ons genoodzaakt om nadere maatregelen te nemen.
Van cross tot kunst
Op veel evenementen, variërend van sportgala’s tot popfestivals en andere manifestaties, is TReNT aanwezig. En niet louter en alleen omdat events en activiteiten steeds afhankelijker worden van optimale verbindingen. Ook vanuit een maatschappelijk verantwoorde houding is TReNT erbij betrokken. De organisatoren en instellingen zijn er zonder uitzondering dankbaar voor. “Ze zijn betrouwbaar en onmisbaar.”
Aannemers over TReNT
Als dark fiber eenmaal in de grond ligt, biedt het veel voordelen voor de gebruiker. Maar voor het zover is moeten er trottoirs open worden gebroken, langs en onder wegen worden gegraven of geboord. Er
worden buizen gelegd, waar glasvezelkabels doorheen worden geblazen en handholes geplaatst om al die haardunne vezels te verbinden en te verdelen. Een klus voor specialisten. Drie experts aan het woord.
Overname TReNT Glasvezel door Alliander
Onze aandeelhouder, de Stichting TRENT, heeft overeenstemming bereikt met Alliander (Alliander Corporate Ventures BV) om haar aandelenpakket TReNT Glasvezel over te dragen. Door deze overname door Alliander, met haar publieke aandeelhouders, is ook op de lange termijn de beschikbaarheid van een veilig publiek netwerk in Nederland verzekerd.
Hoogtepunten 2019
Nog een paar dagen en dat zit 2019 er alweer op. En wat voor een jaar is het geweest. Wij hebben ervan genoten en hopelijk u ook. We blikken terug op vijf hoogtepunten uit het afgelopen jaar. 
TReNT Glasvezel neemt glasvezelnetwerk BT A12 over
TReNT Glasvezel heeft het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein BT A12 in Ede overgenomen. Verkopende partij is de Vereniging Bedrijventerrein A12 Ede – Veenendaal. Beide organisaties zijn verheugd deze deal te hebben kunnen sluiten, om daarmee de levering van diensten over glasvezel voor de toekomst te borgen. Afgelopen dinsdag is de overeenkomst ondertekend.
Jubileummagazine - TReNT Glasvezel
Dit jaar bestaat TReNT Glasvezel 20 jaar. Een prachtige mijlpaal die we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij alle mooie momenten en verhalen met onze medewerkers, leveranciers, klanten en overige relaties gebundeld in een jubileummagazine.
Klant aan het woord: ZGT
De gezondheidszorg staat voor een flinke uitdaging door de stijgende en complexere zorgvraag én de invloed van informatietechnologie. Hierbij speelt een veilige ICT-infrastructuur een cruciale rol. ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) heeft hierop geanticipeerd door gebruik te maken van het glasvezelnetwerk van TReNT Glasvezel.
Sponsorproject: Brickworkz, Create Your Future
Bij TReNT hebben we ervoor gekozen om ons structureel te verbinden aan enkele landelijke en regionale initiatieven. Daarnaast krijgt elke TReNT-collega jaarlijks de mogelijkheid om een zelfgekozen goed doel te sponsoren. Dat kan de lokale sportclub zijn, maar ook een liefdadigheidsinstelling of evenement. Collega Ewout Koldenhof sponsort dit jaar Stichting Brickworkz.
TReNT realiseert cityring in Zwolle
Enkele maanden geleden werd het al aangekondigd, maar nu is het dan zover; TReNT heeft een Cityring van ruim 20 kilometer in Zwolle gerealiseerd.
Uitslag KTO
De afgelopen maanden hebben veel van onze klanten weer meegewerkt aan ons tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Het onderzoek had als doelstelling om inzicht te krijgen in de klanttevredenheid van onze klanten om onze dienstverlening zo optimaal te verbeteren. Wij delen graag de belangrijkste resultaten van dit onderzoek in een notendop.
Megaproject uit de startblokken, infrastructurele ingrepen noodzakelijk
Begin juni is gemeente Enschede gestart met het omvangrijke project Kop van de Boulevard. Voor dit megaproject wordt de totale omgeving van de rotonde Haaksbergerstraat aangepakt. Om de ontwikkelingen binnen het plangebied mogelijk te maken moet de bestaande infrastructuur van kabels en leidingen worden aangepast. Dit betekent dat wij samen met onze aannemer aan de bak moeten.
TReNT verbindt Apeldoorn en Barneveld
TReNT Glasvezel slaat haar vleugels verder uit en gaat een rechtstreekse glasvezelverbinding tussen Apeldoorn en Barneveld aanleggen. Naast de al bestaande route via Arnhem / Ede wordt deze verbinding tussen Apeldoorn en Barneveld TReNTs tweede verbinding naar Barneveld.
TReNT start met aanleg glasvezel in Zwolle
Onder andere Apeldoorn, Deventer, Enschede en Nijmegen hadden het al, en nu volgt ook Zwolle. TReNT start daar met de aanleg van zakelijk glasvezel.
Stichting Liemerije kiest voor glasvezel van TReNT Glasvezel
TReNT heeft vijf locaties van Stichting Liemerije van een glasvezelverbinding voorzien. De oplevering vond plaats in januari 2019. 
Kinderhospice Binnenveld en TReNT verlengen samenwerking
De digitale transformatie in de gezondheidszorg vraagt om aanpassingen. Dat ervaarde ook Kinderhospice Binnenveld. Een snelle en stabiele glasvezelverbinding was dan ook de wens. In samenwerking met Hype en NDIX hebben wij dit kunnen realiseren.
Enquêteresultaten klanten geven openheid over TReNT
Denk eens aan de oplevering van je nieuwbouwwoning. De lijst met manco’s is waarschijnlijk groot. Ook de levering van diensten laat nog wel eens te wensen over. Dat willen we bij TReNT graag veranderen en bovenal ook inzichtelijk maken. Wij vragen daarom onze klanten al jaren naar hun ervaringen omtrent het opleveringsproces.
TReNT breidt haar glasvezelnetwerk uit en verbindt Apeldoorn en Zwolle
Vorig jaar oktober ging de eerste schep de grond in en in september dit jaar was het dan eindelijk zover. Onze nieuwe verbinding tussen Apeldoorn en Zwolle is voltooid. Een mooie uitbreiding van ons glasvezelnetwerk in Oost Nederland.
Storingen voorkomen in plaats van oplossen
Stelt u zich eens voor: een glasvezelstoring die nog voor u er last van heeft al wordt gesignaleerd én opgelost. Dat is het werk van ons monitoringssysteem ADVA Advanced Link Monitoring. Nieuwsgierig of en hoe het werkt...
Nieuwe huisstijl en website
TReNT Glasvezel bestaat 15 jaar en dat mag gevierd worden met een verfrissende nieuwe huisstijl en website! Tijdens ons jaarlijks klantenevent op de Military in Boekelo onthulden wij vol trots onze nieuwe huisstijl.
TReNT Glasvezel behaalt ISO 9001:2015
Afgelopen mei is er binnen TReNT een audit uitgevoerd door DEKRA met betrekking tot omzetting van de huidige kwaliteitsnorm ISO 900:2008 naar de vernieuwde kwaliteitsnorm ISO 9001:2015. Tijdens deze audit zijn steekproefgewijs de belangrijkste bedrijfsprocessen binnen TReNT getoetst, met de afgifte van het nieuwe certificaat als resultaat.
TReNT Glasvezel implementeert ADVA ALM technologie
In samenwerking met TrueCom hebben wij de ADVA Advanced Link Monitoring (ALM) - technologie geïmplementeerd in ons dark fiber glasvezelnetwerk. Deze technologie monitort onze glasvezelverbindingen en biedt realtime inzicht in de prestaties van ons glasvezelnetwerk. Eventuele breuken of verstoringen in ons glasvezelnetwerk worden hierdoor razendsnel en feilloos gedetecteerd. De technologie stelt ons in staat om de operationele processen aanzienlijk te verbeteren. Hierdoor kunnen wij uitval voorkomen en voldoen aan de afgegeven SLA’s.
TReNT levert glasvezelverbinding Zwarte Cross
Het grootste betaalde muziekfestival van Nederland vraagt om een snelle internetverbinding om alles op het gebied van automatisering in goede banen te kunnen leiden. Daarom voorzien wij sinds 2013 het terrein van de Zwarte Cross (De Schans) van een glasvezelverbinding. Niets is onmogelijk bij de bezoekers en organisatie van dit evenement,. Hier kunnen wij ons voor 100% in vinden.
Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanmelding, u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Wij optimaliseren deze site met cookies

We gebruiken analytische cookies om u een optimale gebruikerservaring op de website te bieden.

Wij optimaliseren deze site met cookies

We gebruiken analytische cookies om u een optimale gebruikerservaring op de website te bieden.