Marnix College: ICT in het onderwijs moet het gewoon doen!

Klant aan het woord: 
Marnix College

Onderwijs en digitalisering gaan hand in hand. Lesmateriaal wordt steeds meer via de digitale weg beschikbaar gesteld. Ook leerlingen vertrouwen op de beschikbaarheid van een snelle internettoegang. Het Marnix College heeft hier dagelijks mee te maken en koos vijf jaar geleden al voor een dark fiber glasvezelverbinding van TReNT tussen hun locatie in Ede en datacenter BIT. Om er zowel toen als in de toekomst zeker van te zijn dat docenten en leerlingen optimaal kunnen werken en leren.

Het Marnix College is een oecumenische school voor voortgezet onderwijs waar ruim 150 medewerkers werkzaam zijn. Jaarlijks worden rond de 1.300 leerlingen voorbereid op het zelfstandig en verantwoordelijk functioneren in de maatschappij én op een succesvolle aansluiting op het vervolgonderwijs. De school is gevestigd in Ede in twee tegenover elkaar gelegen gebouwen, waar een eigen glasvezelverbinding tussen ligt. 

Berry Fluit, stafmedewerker Organisatie & ICT, is verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur en systemen, zoals de ongeveer 400 computers en diverse andere randapparatuur. Berry Fluit: “Sinds enkele jaren hebben wij onze servers verhuisd naar het datacenter BIT in Ede. Dat maakt goede, veilige en snelle netwerkverbindingen nóg belangrijker. Eind vorig jaar wilden wij ook een koppeling met het Pallas Athene College in Ede realiseren. TReNT heeft dan ook een volledig redundante dark fiber glasvezelring opgeleverd (in corona-tijd!) tussen de twee scholen en het datacenter.

“Vanwege de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid hebben wij voor dark fiber gekozen. Tevens is de keuzevrijheid wat betreft internet provider een groot voordeel.”

door Berry Fluit

Leren gaat gemakkelijker met ICT
ICT wordt op het Marnix breed ingezet. Zo willen ze leerlingen, door het gebruik van (nieuwe) technologieën in het onderwijs, aanmoedigen om efficiënter en met nog meer motivatie te leren. “We kunnen door ICT beter op de leerbehoefte van de leerlingen inspelen. Met behulp van ICT zijn we in staat om nog sneller aan de sluiten op de actualiteiten van de dag én de belevingswereld van de leerlingen. Een stabiele verbinding is dus een must om vlekkeloos en zorgeloos goed onderwijs te bieden.”

“Wij zijn helemaal tevreden!”
"Onze ervaringen met TReNT zijn zeer goed. Ze denken goed met ons mee, gemaakte afspraken zijn duidelijk én worden nageleefd. Het hele proces van aanleg tot oplevering is prima verlopen en tot nu toe hebben wij geen storingen ervaren."

Meer weten over het Marnix College? Kijk op: www.marnixcollege.nl

Meer weten?

Is connectiviteit ook voor uw onderwijsinstelling cruciaal?
Neem dan contact met ons op! U mag ons natuurlijk ook zelf bellen. 

Goed nieuws
U bent een stap dichterbij het meest dynamische glasvezelnetwerk van Nederland. Op uw locatie(s) is namelijk (zakelijk) glasvezel van TReNT beschikbaar. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact met ons op via 053 - 711 41 00.
Speciale voorwaarden
Voor uw locatie(s) kunnen wij momenteel geen garanties afgeven. Dit kan komen omdat ons glasvezelnetwerk niet bij u in de buurt ligt of dat er bijzondere omstandigheden zijn. Graag komen wij met u in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of bel met één van onze specialisten op  053 - 711 41 00.
Bedankt voor uw aanmelding, u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.