Veelgestelde vragen

Is een glasvezelverbinding van TReNT Glasvezel voor mij interessant?

Heeft u meerdere vestigingen in Oost-Nederland? Heeft u momenteel meerdere xDSL of ISDN lijnen? Betaalt u veel aan vaste telefonie? Wilt u uw netwerkbeheer of back-up van uw data centraliseren of uitbesteden? Heeft u behoefte aan grotere bandbreedte of sneller internet, bijvoorbeeld voor een webshop? Als u één of meerdere vragen met “ja” heeft, beantwoord kan een aansluiting op TReNT Glasvezel interessant voor u zijn.

Hoeveel kost een glasvezelverbinding van TReNT Glasvezel?

Elke aansluiting van een glasvezel is maatwerk. Er zijn dan ook geen standaardprijzen. Neem contact op met TReNT Glasvezel voor een offerte.

Waarin verschilt TReNT Glasvezel van andere glasvezelaanbieders?

TReNT Glasvezel is de enige partij in Oost-Nederland die dark-fiber glasvezelverbindingen levert op basis van een fijnmazig netwerk. Bij andere glasvezelleveranciers bent u gebonden aan de diensten die zij aanbieden. TReNT Glasvezel kent geen koppelverkoop door een scheiding van diensten en infrastructuur. Dit noemen wij het “open breedband model”.

Ben ik gebonden aan één dienstenafnemer?

Nee, bij TReNT Glasvezel is de infrastructuur losgekoppeld van de diensten. Daardoor kunt u desgewenst bij tientallen aanbieders uiteenlopende diensten afnemen. Hiermee ontstaat maximale transparantie in product en prijs.

Moet ik meer betalen voor de verbinding als ik nieuwe diensten afneem?

Nee, het bedrag dat u betaalt voor de glasvezelverbinding blijft gelijk ongeacht hoeveel of type dienst. Hoe meer diensten u via de glasvezel laat lopen, des te voordeliger u uit bent. Immers: in de “oude” situatie betaalt u per dienst ook weer voor de infrastructuur. Daarnaast bent u door de vele aanbieders verzekerd van een scherpe prijs.

Welke diensten kunnen er over glasvezel worden binnengehaald?

U kunt kiezen uit tientallen aanbieders met een dienstenpakket variërend van internet, (vaste) telefonie, uitwijk oplossingen (back-up), netwerk- & werkplekbeheer op afstand, camerabeveiliging en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen als ik meerdere vestigingen van mijn bedrijf via glasvezel koppel?

Hierdoor ontstaat virtueel één netwerk. Consolidatie van hardware is dan een eerste stap. Denk aan centrale computer- en telefonieoplossingen. Maar ook een besparing op bijbehorende overhead (IT-beheer en receptiefunctie). Verder voordeel op telefoniekosten, want belverkeer tussen vestigingen wordt gratis. Medewerkers op alle gekoppelde vestigingen kunnen direct inloggen op één centrale server. Tot slot kan het supersnelle glasvezelnetwerk ook worden ingezet om in een automatische back-up van de database te voorzien (gegevens worden op twee verschillende bedrijfslocaties opgeslagen).

Is er een maximum aan (data)capaciteit van een glasvezel?

Nee, glasvezel kan onbeperkte datastromen aan. De capaciteit wordt bepaald door de apparatuur die erop wordt aangesloten. U kunt zelf apparatuur installeren met een capaciteit van 100 Mb-, 1 Gb- of zelfs 10 Gb per seconde. TReNT Glasvezel levert dark fiber en geen (beperkte) bandbreedte. Bij TReNT Glasvezel betaalt u een vast bedrag, ongeacht de hoeveelheid data en diensten die u over de glasvezel vervoert.

Hoe gaat TReNT Glasvezel om met storingen?

TReNT Glasvezel is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Door persoonlijk contact kennen wij de situatie bij de klant. Korte lijnen en een transparant netwerk stellen ons in staat om binnen maximaal 24 uur uw verbinding weer in de lucht te brengen. Wij houden u doorlopend op de hoogte van de stand van zaken. Achteraf ontvangt u een uitgebreide terugkoppeling inclusief schriftelijke verslaglegging (oorzaak en oplossing).

Waar ligt het netwerk van TReNT Glasvezel?

TReNT Glasvezel heeft een uitgebreid fijnmazig glasvezelnetwerk in grote gebieden van Oost-Nederland.