Over TReNT Glasvezel

TReNT Glasvezel is in 1999 opgericht als stichting TReNT door Universiteit Twente en ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. Zij hebben een zetel in het bestuur samen met de vertegenwoordiging van onze klanten; De Gebruikersraad. Sinds 2005 is TReNT Glasvezel een B.V. met daarin de Stichting als meerderheidsaandeelhouder en tot oktober 2014 Reggeborgh Glasvezelinvesteringen als minderheidsaandeelhouder. Sinds oktober van 2014 is Stichting TReNT de enige aandeelhouder en 100% eigenaar.

Dark fiber

Het belangrijke onderscheid ten opzichte van andere aanbieders is het feit dat we dark fiber leveren; onbelichte glasvezel. Wij vinden namelijk dat iedereen zelf moet kunnen bepalen op welke snelheid de glasvezel wordt uitgelegd. Alleen hierdoor kan glasvezel tot de volle mogelijkheden benut worden. Hiermee zijn we uniek in Nederland.

Regionaal

We zijn trots op onze non-profit achtergrond en regionaal karakter. Dat betekent dat we een bijdrage aan de maatschappij óók belangrijk vinden. Dit komt samen met het regionale karakter tot uiting in het feit dat we ook glasvezel aanleggen in de gebieden waar de anderen niet willen of kunnen komen.

Dark Fiber