Nieuws

12 juli 2018 | Volop genieten tijdens de Zwarte Cross mét vol bereik!

Het grootste betaalde muziekfestival van Nederland vraagt om een snelle internetverbinding om alles op het gebied van automatisering in goede banen te kunnen leiden. Daarom voorzien wij sinds 2013 het terrein van de Zwarte Cross (De Schans) van een glasvezelverbinding. Niets is onmogelijk bij de bezoekers en organisatie van dit evenement, waar wij ons voor 100% in kunnen vinden.

Lees verder »

21 maart 2018 | Groei gebruik glasvezel vraagt om een nieuwe Wiv volgens de regering.

In heel Nederland zijn vandaag de stembureaus geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijkertijd kunnen we vandaag ook onze stem uitbrengen voor het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017).

Lees verder »

27 februari 2018 | ISDN stopt: VoIP is het alternatief

Per 1 september 2019 verdwijnen de analoge PSTN MV en ISDN1/2 telefoniediensten. Reden hiervoor is o.a. het succes van alternatief VoIP waardoor het aantal gebruikers van deze traditionele telefoondiensten de laatste jaren sterk is afgenomen.

Lees verder »

28 januari 2018 | Nieuwe privacywetgeving GDPR stelt hogere eisen aan netwerkbeveiliging

Privacy is steeds belangrijker geworden in de huidige digitale wereld. Door de explosieve groei van data en het gebruik van persoonsgegevens zijn privacy risico’s belangrijke aandachtspunten geworden. Vanaf mei 2018 gaat daarom de GDPR van kracht. Deze nieuwe wetgeving heeft als doel om burgers meer transparantie en privacy te bieden en anderzijds om bedrijven aan te zetten om hun beveiliging van persoonsgegevens te waarborgen.

Lees verder »

22 januari 2018 | Keijzer, EZK wil dit jaar digitale strategie ontwikkelen

Het kabinet meldt dat het nog dit jaar met één strategie komt om te zorgen dat alle ondernemers en consumenten in Nederland kunnen profiteren van de digitale economie. Staatssecretaris Mona Keijzer stelt in een opinie dat digitalisering niet alleen gaat over economie, maar ook raakt aan de verhoudingen in de samenleving, over veiligheid en toegankelijkheid. 

Lees verder »

15 januari 2018 | Blue Monday! ‘t is maar wat voor een draai je er aan geeft.

Blue Monday is ooit als treurigste dag van het jaar uitgeroepen. Wij proberen het eens van een andere kant te bekijken en geven er graag een positieve draai aan. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de link tussen de kleur ‘blauw’ en glasvezel. En die is snel gevonden. Blauw is namelijk één van de kleuren van het (zichtbaar) lichtspectrum. En het lichtspectrum wordt weer gebruikt om data te verzenden via glasvezel. Wij leggen het graag uit.

Lees verder »

26 oktober 2017 | Aardbevingen waarnemen door glasvezels; het kan!

Dat glasvezel niet alleen geschikt is voor internetaansluitingen bewijzen de onderzoekers van Stanford University. Zij hebben ontdekt dat een eenvoudige glasvezelkabel aardbevingen kan waarnemen.

Lees verder »

12 oktober 2017 | Solar Team Twente als vijfde over de finish!

Het is ze gelukt! Het Solar Team Twente, bestaande uit negentien studenten van de Universiteit Twente en Saxion, is vijfde geworden tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Ze waren in Australië met maar één doel: het winnen van de Solar Challenge. Maar op dit geweldige resultaat mogen ze trots zijn en hebben aan de wereld laten zien dat ze tot de top van de wereld behoren. Als trotse partner feliciteren wij hen dan ook met deze geweldige prestatie!

Lees verder »

9 oktober 2017 | Succesvol weekend op Military Boekelo!

Van 5 t/m 8 oktober stond één van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland weer op het programma. Het Military Boekelo – Enschede. Als trotste partner stonden wij dit jaar voor de negende keer met een hospitality unit aan de hoofdring. Op zaterdag 7 oktober waren onze klanten uitgenodigd om samen met ons te genieten van de cross country. Ondanks het iets wat slechte weer hebben wij toch een onvergetelijke dag beleefd met alle aanwezigen.

Lees verder »

28 juni 2017 | Trots! Onze klanten beoordelen ons wederom met een hoog rapportcijfer

Wij zijn trots! Onze klanten beoordelen ons wederom met een zeer hoog cijfer. Volgens het onderzoek dat wij hebben laten uitvoeren door Markteffect, effectief marktonderzoek, associëren klanten ons vooral met betrouwbaarheid. In een wereld waarin de veiligheid van verbindingen steeds verder onder druk komt te staan kiezen bedrijven voor Dark Fiber van TReNT als veilige bouwsteen voor hun ICT omgeving.

Lees verder »