Kennis- & onderwijsinstellingen

De digitalisering van het onderwijs zorgt voor een explosieve groei van het internetgebruik in het klaslokaal. Digiborden, tablets, e-books en het internet maken steeds vaker onderdeel uit van het lesprogramma. Vanuit deze ontwikkeling in het onderwijs is de wens dan ook vaak om met één netwerk een sterk innovatief ICT beleid te voeren met de focus op het onderwijs. Als er één branche is die behoefte heeft aan een goede ICT-infrastructuur met voldoende bandbreedte om de groei van het dataverkeer op te vangen, dan is dat wel het onderwijs.

Veilige en snelle verbinding tussen uw locaties

TReNT biedt hiervoor de ideale oplossing met een eigen dark fiber glasvezelnetwerk om zo meer rendement uit ICT systemen én internetverbindingen te halen. Dark fiber is geschikt voor ultrasnelle bedrijfsnetwerken over lange afstanden en voor het probleemloos ondersteunen van alle ICT-processen.

Een dark fiber glasvezelverbinding van TReNT biedt daarnaast hoogwaardige kwaliteit en vrijheid voor de gehele ICT omgeving. Met een dark fiber van TReNT bepaalt u namelijk zelf de bandbreedte. Doordat u dit zelf kunt bepalen levert dit nooit een knelpunt op in uw bedrijfsvoering. De verbinding kunt u immers zelf opschalen wanneer dat nodig is. Het gebruik van duizenden werkstations kost veel bandbreedte maar dat levert geen enkel probleem op met onze dark fiber verbindingen. Verder bepaalt u zelf wat er over de glasvezel gaat, zowel qua (telecom)provider als datastromen.

Altijd en overal toegang tot uw data

Ook kiezen scholen steeds vaker voor een ringstructuur. Door de centralisatie van ICT voorzieningen, neemt de kwetsbaarheid namelijk toe. Bijvoorbeeld stroomuitval op één van de locaties waar het netwerkverkeer wordt doorgerouteerd, zorgt automatisch voor een onderbreking naar de andere locaties. Door alle locaties in een ringstructuur te ontsluiten, biedt het altijd toegang tot applicaties en webbased toepassingen voor personeel en leerlingen. TReNT is graag uw partner voor realisatie van uw ringstructuur.

Waarom kennis- en onderwijsinstellingen voor een TReNT-netwerk kiezen:

  • Oplossing voor één bedrijfsnetwerk
  • Perfecte infrastructuur
  • Behoefte aan bandbreedte is gewaarborgd

Onderwijsinstellingen die u voorgegaan zijn: o.a. Saxion Hogescholen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Universiteit Twente, Achterhoek VO, Het Stedelijk Lyceum, ROC van Twente en AOC Oost.