Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg wordt steeds meer gevraagd van een bedrijfsnetwerk door de nieuwe technologieën die gebruikt worden. Zo staan applicaties en apparaten met elkaar en met het internet in verbinding én vindt de zorg steeds vaker plaats via het internet (e-health). Reguliere face-to-face gesprekken worden gecombineerd met online chats, beeldbellen, online behandelmodules en online inzage in het eigen gezondheidsdossier.

Zorginstellingen bestaan daarnaast vaak uit meerdere locaties. Door consolidatie van ICT-systemen en telefonie zijn zowel functionele als efficiency voordelen te behalen. Daarnaast wordt er steeds meer gevraagd van een bedrijfsnetwerk door het versturen van hoogwaardige (foto)beelden en patiëntinformatie. Dark fiber van TReNT Glasvezel biedt de infrastructuur die dergelijke toepassingen mogelijk maakt. Verder is dark fiber bij uitstek geschikt voor het binnenhalen en remote afhandelen van zware applicaties die hoge eisen stellen aan een verbinding.

De beste zorg door een slimme ICT-infrastructuur

Door te kiezen voor een glasvezelnetwerk van TReNT beschikken uw medische teams op ieder moment over de informatie die ze nodig hebben voor de beste zorg. De verbindingen van een zorginstelling zijn daarnaast dermate kritisch, dat uitval van de systemen geen optie is. De zorg kan daarmee in gevaar komen. Een redundante verbinding biedt de zekerheid die u nodig heeft. Redundantie wil zeggen dat er twee volledig gescheiden tracés gebruikt worden om de locatie(s) op glasvezel aan te sluiten. Wanneer één verbinding onverhoopt mocht uitvallen, heeft u nog de beschikking over de tweede lijn. Redundantie is altijd maatwerk, neemt u daarom gerust contact met ons op om de mogelijkheden van redundantie te bespreken. Ook een koppeling met een extern datacenter is één van de mogelijkheden. De hoeveelheid data die gegenereerd wordt in de zorg, neemt alsmaar toe. Deze gegevens dienen ook steeds veiliger bewaard te worden door steeds strengere privacyregelgevingen.

Waarom zorginstellingen voor een TReNT-netwerk kiezen:

  • Data consolidatie
  • Kan alle digitale innovaties probleemloos aan
  • Uploadsnelheid is (in theorie) gelijk aan de downloadsnelheid

Zorginstellingen uit de klantenkring van TReNT Glasvezel zijn o.a. Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuisgroep Twente, Het Roessingh en Streekziekenhuis Koningin Beatrix.