Koppeling tussen uw bedrijfslocatie(s) en datacenter

Big data toepassingen, cloud applicaties en veilig ondernemen vragen om aanpassingen in uw IT-infrastructuur. Steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor een snel en veilig bedrijfsnetwerk zodat grote hoeveelheden data zich veilig en eenvoudig laten delen door meerdere vestigingen, aangesloten op het netwerk. Om het groeiende dataverkeer op te slaan en uit te wisselen is een koppeling met een datacenter bijna onmisbaar.

Wij bieden de mogelijkheid om een veilige maar ook zeer snelle koppeling met een extern datacenter te realiseren. Door gebruik te maken van onze eigen glasvezelinfrastructuur, koppelen wij uw bedrijfslocatie(s) moeiteloos aan een datacenter op basis van een dark fiber glasvezelverbinding.

Op ons glasvezelnetwerk zijn de belangrijkste datacenters van Oost-Nederland ontsloten. Dankzij een directe point-to-point verbinding bent u verzekerd van een exclusieve, stabiele en private verbinding.

Overzicht aangesloten datacenters

TReNT Glasvezel – locaties Datacenters weergeven op een grotere kaart.

Veruit de meeste van deze datacenters hebben wij redundant ontsloten, waarbij wij eventueel ook ringen tussen datacenters onderling kunnen leveren. Het is dus eenvoudig om dark fibers tussen datacenters te leveren alsook dark fibers van uw bedrijfslocatie(s) naar een datacenter. Doordat wij 100% redundante routes kunnen realiseren naar deze datacenters, kan maximale beschikbaarheid (uptime) gerealiseerd worden. In geval van onverwachte uitval van de bestaande verbinding(en), zorgt de redundante ring voor het in stand houden van de verbinding via alternatieve routes. Uw IT-omgeving is daardoor altijd beschikbaar voor uw medewerkers, klanten en/of partners.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw IT-afdeling? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Zit uw datacenter er niet bij? Geen probleem, wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 053 711 41 00.

Contactformulier