Dark Fiber: volledige vrijheid over uw verbinding

Dark Fiber van TReNT is uniek. Met onze Dark Fiber bepaalt u namelijk zelf de bandbreedte. Dark Fiber is een (onbelichte) punt-punt glasvezelverbinding zonder dat wij als leverancier er apparatuur tussen zetten. Door zelf de netwerkapparatuur aan beide zijden van de verbinding te plaatsen maakt u zelf uit welke snelheid de verbinding krijgt. U bent dus niet meer afhankelijk van uw telecom- of internetprovider, maar baas in eigen huis. U – en niemand anders – behoudt de regie over uw eigen Dark Fiber verbinding. Dit is ideaal wanneer u veel dataverkeer afwikkelt tussen twee of meerdere locaties. Dat kunnen de locaties van uw organisatie zijn, maar ook tussen uw locatie en een datacenter.

Volledige vrijheid door dienstenonafhankelijke ICT infrastructuur

Dark fiber van TReNT is te gebruiken als een eigen glasvezelnetwerk. Deze vrijheid geeft u de mogelijkheid de verbinding in te zetten op een manier zoals u die wenst. Dit kan een (volledig redundant) bedrijfsnetwerk zijn, consolidatie van systemen en applicaties maar ook een zeer snelle koppeling met uw (externe) datacenter. Onderstaand vindt u schematisch weergegeven het verschil tussen traditionele verbindingen en Dark Fiber van TReNT.

De traditionele manier van verbinden:

Dark Fiber

Dark fiber van TReNT Glasvezel, een gesloten netwerk. zonder beperkende en vertragende apparatuur

Dark Fiber

Geen belemmeringen

Of het nu zorg, onderwijs of grootzakelijk betreft, een goede ontsluiting van bedrijfslocatie(s) is vaak een dure en complexe aangelegenheid. Dit resulteert in meerdere netwerken naast elkaar en hoge opslagen voor elke Mbit extra. Dit kan een belemmering zijn in de ontwikkeling van uw organisatie. De Dark Fiber van TReNT daarentegen is het fundament onder verdere automatisering zonder dat u in beperkingen hoeft te denken. Eén verbinding is voldoende!

De betrokken en oplossingsgerichte medewerkers

Uiteraard hebben we een SLA dat voldoet aan de eisen die u mag verwachten van een Dark Fiber verbinding. Bij het beantwoorden van uw vragen of het oplossen van een storing komt echter meer kijken dan alleen de cijfers van een SLA. Het verschil zit ‘m in de wijze waarop de medewerkers van TReNT hiermee omgaan. We zijn gericht op volledige openheid en streven naar een snelle afhandeling. Niet voor niets zijn onze meest tevreden klanten degenen die al eens een storing hebben gehad. Zij hebben immers onze prettige werkwijze persoonlijk in de praktijk ervaren!

Download onze brochure voor meer informatie over onze Dark Fiber verbindingen.